Így lesz egészségesebb és ízesebb a töltött paprikád: egyetlen hozzávalót kell cserélni

A töltött paprika a nyár egyik kötelező étele, és ugyebár addig kell enni, amíg a paradicsomnak és paprikának szezonja van. Mai Napi Tippünkben egy alapanyagcserés csavart mutatunk nektek, amitől kicsit egészségesebb, változatosabb és ízesebb lesz a töltött paprika!

Egyszerűen nem telhet el a legmelegebb évszak töltött paprika nélkül, de a lecsó, a lángos és a tökfőzelék is kötelező eleme a nyári konyhának! Bár ez is olyan fogás, amivel kapcsolatban mindenkinek megvan a maga jól bevált, hamisítatlan, családi receptje, mi azért megpróbálunk egy kis változatosságot csempészni ebbe a remek ételbe egyetlen hozzávaló cseréjével! Lássuk, mitől lesz egy kicsivel egészségesebb, karakteresebb és ízesebb a töltött paprikád!

Töltött paprika
Így lesz egészségesebb és ízesebb a töltött paprikád: egyetlen hozzávalót kell cserélni

A paradicsomos alap elkészítése után jöjjön a darált húsos töltelék, és itt jön most a mi csavarunk:

Mi azt mondjuk, hogy rizs helyett készüljön bulgurral a paprika tölteléke!

Így egy kicsivel egészségesebb verziót kapunk, hiszen:

  • a durumbúzából készült bulgur magasabb rosttartalommal bír, mint a fehér rizs
  • illetve alacsonyabb glikémiás index-szel rendelkezik, így kedvezőbben befolyásolja a vércukorszintünket

Mivel ennek a helyettesítő alapanyagnak a megfőzése kevesebb időt vesz igénybe, mint a rizsé, így igazából maga a recept is gyorsabb, illetve a bulgur nagyon jól felveszi a különböző fűszerek ízét, így teljesebb ízélményben lehet részünk.

Receptajánló:

Fontos, hogy ne hagyjuk teljesen szétfőni a töltelékünket, hiszen még a paprikába töltve is tovább rotyognak-puhulnak a tűzön, és így érik el a tökéletes állagot.

Extra tippek:

  • használjunk friss petrezselymet vagy zellerzöldet a töltelék elkészítéséhez
  • akár le is piríthatjuk főzés előtt a bulgur- vagy kuszkuszszemeket

Még több tipp és trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek