Így lesz egészségesebb és ízesebb a töltött paprikád: egyetlen hozzávalót kell cserélni

A töltött paprika a nyár egyik kötelező étele, és ugyebár addig kell enni, amíg a paradicsomnak és paprikának szezonja van. Mai Napi Tippünkben egy alapanyagcserés csavart mutatunk nektek, amitől kicsit egészségesebb, változatosabb és ízesebb lesz a töltött paprika!

Egyszerűen nem telhet el a legmelegebb évszak töltött paprika nélkül, de a lecsó, a lángos és a tökfőzelék is kötelező eleme a nyári konyhának! Bár ez is olyan fogás, amivel kapcsolatban mindenkinek megvan a maga jól bevált, hamisítatlan, családi receptje, mi azért megpróbálunk egy kis változatosságot csempészni ebbe a remek ételbe egyetlen hozzávaló cseréjével! Lássuk, mitől lesz egy kicsivel egészségesebb, karakteresebb és ízesebb a töltött paprikád!

Töltött paprika
Így lesz egészségesebb és ízesebb a töltött paprikád: egyetlen hozzávalót kell cserélni

A paradicsomos alap elkészítése után jöjjön a darált húsos töltelék, és itt jön most a mi csavarunk:

Mi azt mondjuk, hogy rizs helyett készüljön bulgurral a paprika tölteléke!

Így egy kicsivel egészségesebb verziót kapunk, hiszen:

  • a durumbúzából készült bulgur magasabb rosttartalommal bír, mint a fehér rizs
  • illetve alacsonyabb glikémiás index-szel rendelkezik, így kedvezőbben befolyásolja a vércukorszintünket

Mivel ennek a helyettesítő alapanyagnak a megfőzése kevesebb időt vesz igénybe, mint a rizsé, így igazából maga a recept is gyorsabb, illetve a bulgur nagyon jól felveszi a különböző fűszerek ízét, így teljesebb ízélményben lehet részünk.

Receptajánló:

Fontos, hogy ne hagyjuk teljesen szétfőni a töltelékünket, hiszen még a paprikába töltve is tovább rotyognak-puhulnak a tűzön, és így érik el a tökéletes állagot.

Extra tippek:

  • használjunk friss petrezselymet vagy zellerzöldet a töltelék elkészítéséhez
  • akár le is piríthatjuk főzés előtt a bulgur- vagy kuszkuszszemeket

Még több tipp és trükk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...