Ha valami biztosan mosolyt csal az arcunkra, akkor az egy ízgazdag nyári lecsó, amit mi most egy kicsit olcsóbbá és ízesebbé teszünk egyetlen extra alapanyag felhasználásával. Fogadjunk, hogy így még ti sem csináltátok soha!

A lecsó alapját a vöröshagyma, paprika és a paradicsom adja, amitől nem sokan térnek el, maximum ezen alapanyagok dinsztelésének sorrendjétől. Miközben ezek a hozzávalók kicsit összeesnek a tűzön, addig sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint akár füstölt fűszerpaprikát is adhatunk hozzá.
Ezután jöhet a csavar, amivel egy kicsit olcsóbbá tesszük, hiszen kiváltjuk a paradicsom egy részét:
sűrített paradicsomból teszünk az alaphoz néhány evőkanállal. Ezzel még inkább paradicsomos ízvilág járja majd át a lecsónkat, és krémesebb is lesz tőle!
Mivel jelenleg is 800 forint körül mozog a fürtös paradicsom kilóára, így egy kis sűrített paradicsom lehet az, amivel kiváltjuk az óriási paradicsommennyiség egy részét.
Receptajánlónk:
Miután a zöldségek készre sültek, adjuk hozzá opcionálisan a kolbászt és/vagy virslit, és hagyjuk még együtt rottyanni őket. Ezután már csak a tálalás van hátra, amit friss fűszerekkel, tojással és friss kenyérrel is megtehetünk.
Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni: