Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a lecsód

A lecsó a nyár egyik kedvenc étele, amiben a paradicsom, paprika és hagyma szentháromsága jelenti az alapot, mindezt pedig különböző módokon dobhatjuk fel. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan a maga bevált receptje. Mai Napi Tippünk viszont olyat mutat, amivel egy kicsit olcsóbbá, krémesebbé és ízgazdagabbá tesszük a lecsót!

Ha valami biztosan mosolyt csal az arcunkra, akkor az egy ízgazdag nyári lecsó, amit mi most egy kicsit olcsóbbá és ízesebbé teszünk egyetlen extra alapanyag felhasználásával. Fogadjunk, hogy így még ti sem csináltátok soha!

Nyári lecsó
Ezzel az egyszerű trükkel olcsóbb és gazdagabb ízű lesz a lecsód

A lecsó alapját a vöröshagyma, paprika és a paradicsom adja, amitől nem sokan térnek el, maximum ezen alapanyagok dinsztelésének sorrendjétől. Miközben ezek a hozzávalók kicsit összeesnek a tűzön, addig sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint akár füstölt fűszerpaprikát is adhatunk hozzá.

Ezután jöhet a csavar, amivel egy kicsit olcsóbbá tesszük, hiszen kiváltjuk a paradicsom egy részét:

sűrített paradicsomból teszünk az alaphoz néhány evőkanállal. Ezzel még inkább paradicsomos ízvilág járja majd át a lecsónkat, és krémesebb is lesz tőle!

Mivel jelenleg is 800 forint körül mozog a fürtös paradicsom kilóára, így egy kis sűrített paradicsom lehet az, amivel kiváltjuk az óriási paradicsommennyiség egy részét.

Receptajánlónk:

Miután a zöldségek készre sültek, adjuk hozzá opcionálisan a kolbászt és/vagy virslit, és hagyjuk még együtt rottyanni őket. Ezután már csak a tálalás van hátra, amit friss fűszerekkel, tojással és friss kenyérrel is megtehetünk.


Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.