Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha lesz tőle

Bár a lángost sokan a nyári strandolásokhoz kötik, igazából az év bármely időszakában begyúrhatunk egy tésztát, ami forró olajban sül készre. Mai Napi Tippünkben egy olyan trükköt mutatunk, aminek bevetésével pihe-puha lángos lesz a jutalmad!

A lángos elkészítése nem egy bonyolult folyamat, mégis sok-sok buktatója lehet, például az, hogy túlkel a tészta vagy túl forró olajba eresztjük bele a nyers tésztát, ami látszólag gyorsan készre sül, de belül meg nyers marad. Most egy olyan trükköt mutatunk, amivel légies tésztájú lángost haraphatsz!

Lángosok
Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha tészta lesz a végeredmény

A tészta összeállítását a hagyományos módon kezdjük: langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és lefedve futtassuk fel körülbelül negyedóra alatt. Ezután szitáljuk egy tálba a lisztet és sót, majd ehhez tegyük hozzá a felfuttatott tejes élesztőt.

Majd jön a csavar, amitől légies és extrapuha tésztát kapunk: adjunk hozzá egy kis kefirt!

Fél kiló liszthez maximum egy deciliter kefirt adjunk. Dolgozzuk homogénre a tésztát, majd kelesszük duplájára. Akár hidegkelesztéssel is készíthetjük, ehhez tegyük lefedve hűtőbe egy éjszakára.

Receptajánlónk:

Ezután már jöhet az olaj felhevítése, és a koronggá formázott tészták kisütése.

Extra tippek:

  • Használj a tésztához tönkölylisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet, ezzel egészségesebbé téve a lángost.
  • Az élesztő felfuttatása előtt adj egy csipet cukrot a langyos tejhez, úgy jobban felfut.
  • Ha nem szeretnél a forró olajban való sütéssel bajlódni, akkor tedd airfryerbe a tésztát.

Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek