Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha lesz tőle

Bár a lángost sokan a nyári strandolásokhoz kötik, igazából az év bármely időszakában begyúrhatunk egy tésztát, ami forró olajban sül készre. Mai Napi Tippünkben egy olyan trükköt mutatunk, aminek bevetésével pihe-puha lángos lesz a jutalmad!

A lángos elkészítése nem egy bonyolult folyamat, mégis sok-sok buktatója lehet, például az, hogy túlkel a tészta vagy túl forró olajba eresztjük bele a nyers tésztát, ami látszólag gyorsan készre sül, de belül meg nyers marad. Most egy olyan trükköt mutatunk, amivel légies tésztájú lángost haraphatsz!

Lángosok
Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha tészta lesz a végeredmény

A tészta összeállítását a hagyományos módon kezdjük: langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és lefedve futtassuk fel körülbelül negyedóra alatt. Ezután szitáljuk egy tálba a lisztet és sót, majd ehhez tegyük hozzá a felfuttatott tejes élesztőt.

Majd jön a csavar, amitől légies és extrapuha tésztát kapunk: adjunk hozzá egy kis kefirt!

Fél kiló liszthez maximum egy deciliter kefirt adjunk. Dolgozzuk homogénre a tésztát, majd kelesszük duplájára. Akár hidegkelesztéssel is készíthetjük, ehhez tegyük lefedve hűtőbe egy éjszakára.

Receptajánlónk:

Ezután már jöhet az olaj felhevítése, és a koronggá formázott tészták kisütése.

Extra tippek:

  • Használj a tésztához tönkölylisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet, ezzel egészségesebbé téve a lángost.
  • Az élesztő felfuttatása előtt adj egy csipet cukrot a langyos tejhez, úgy jobban felfut.
  • Ha nem szeretnél a forró olajban való sütéssel bajlódni, akkor tedd airfryerbe a tésztát.

Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...