A lángos elkészítése nem egy bonyolult folyamat, mégis sok-sok buktatója lehet, például az, hogy túlkel a tészta vagy túl forró olajba eresztjük bele a nyers tésztát, ami látszólag gyorsan készre sül, de belül meg nyers marad. Most egy olyan trükköt mutatunk, amivel légies tésztájú lángost haraphatsz!
A tészta összeállítását a hagyományos módon kezdjük: langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és lefedve futtassuk fel körülbelül negyedóra alatt. Ezután szitáljuk egy tálba a lisztet és sót, majd ehhez tegyük hozzá a felfuttatott tejes élesztőt.
Majd jön a csavar, amitől légies és extrapuha tésztát kapunk: adjunk hozzá egy kis kefirt!
Fél kiló liszthez maximum egy deciliter kefirt adjunk. Dolgozzuk homogénre a tésztát, majd kelesszük duplájára. Akár hidegkelesztéssel is készíthetjük, ehhez tegyük lefedve hűtőbe egy éjszakára.
Receptajánlónk:
Ezután már jöhet az olaj felhevítése, és a koronggá formázott tészták kisütése.
Extra tippek:
- Használj a tésztához tönkölylisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet, ezzel egészségesebbé téve a lángost.
- Az élesztő felfuttatása előtt adj egy csipet cukrot a langyos tejhez, úgy jobban felfut.
- Ha nem szeretnél a forró olajban való sütéssel bajlódni, akkor tedd airfryerbe a tésztát.
Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni: