Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha lesz tőle

Bár a lángost sokan a nyári strandolásokhoz kötik, igazából az év bármely időszakában begyúrhatunk egy tésztát, ami forró olajban sül készre. Mai Napi Tippünkben egy olyan trükköt mutatunk, aminek bevetésével pihe-puha lángos lesz a jutalmad!

A lángos elkészítése nem egy bonyolult folyamat, mégis sok-sok buktatója lehet, például az, hogy túlkel a tészta vagy túl forró olajba eresztjük bele a nyers tésztát, ami látszólag gyorsan készre sül, de belül meg nyers marad. Most egy olyan trükköt mutatunk, amivel légies tésztájú lángost haraphatsz!

Lángosok
Egy egészséges hozzávaló kell a lángos tésztájába: légies és puha tészta lesz a végeredmény

A tészta összeállítását a hagyományos módon kezdjük: langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és lefedve futtassuk fel körülbelül negyedóra alatt. Ezután szitáljuk egy tálba a lisztet és sót, majd ehhez tegyük hozzá a felfuttatott tejes élesztőt.

Majd jön a csavar, amitől légies és extrapuha tésztát kapunk: adjunk hozzá egy kis kefirt!

Fél kiló liszthez maximum egy deciliter kefirt adjunk. Dolgozzuk homogénre a tésztát, majd kelesszük duplájára. Akár hidegkelesztéssel is készíthetjük, ehhez tegyük lefedve hűtőbe egy éjszakára.

Receptajánlónk:

Ezután már jöhet az olaj felhevítése, és a koronggá formázott tészták kisütése.

Extra tippek:

  • Használj a tésztához tönkölylisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet, ezzel egészségesebbé téve a lángost.
  • Az élesztő felfuttatása előtt adj egy csipet cukrot a langyos tejhez, úgy jobban felfut.
  • Ha nem szeretnél a forró olajban való sütéssel bajlódni, akkor tedd airfryerbe a tésztát.

Ezeket a konyhai tanácsokat is érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...