Felejtsd el a kaprot! 5 fűszer a tökfőzelékbe, ami felülírja a menzás ízélményt

Ha nem rajongsz a kaporért, vagy egyszerűen valami újdonságra vágysz, de a tökfőzelékről nem szeretnél lemondani – főleg most nyáron, amikor a piacokon bőven kapható friss, előre szeletelt tök –, segítünk, milyen fűszerrel dobhatod fel az ízét!

A tökfőzelék gondolata mindannyiunk fejében egybecseng a kapor ízével, pedig a tökfőzelék kapor nélkül EGÉSZEN más lenne - sőt, annyira semleges íze van nélküle, hogy szinte bármilyen más fűszernövénnyel, ízesítéssel elképzelhetjük, ha van fantáziánk. Gondoltál már arra, hogy milyen lehet a tökfőzelék friss, zöld levelű tárkonnyal vagy szimplán egy hatalmas csokor petrezselyemmel? Na és gyömbérrel?

Kattints a képre, és nyílik a galéria, melyben mutatjuk, szerintünk mi illik a kapron túl a tökfőzelékhez!

Összegzés:

Bár a tökfőzeléket hagyományosan kaporral készítjük, nélküle teljesen új, semleges íze van, ami lehetőséget ad különféle zöldfűszerek és fűszerezések kipróbálására. Friss petrezselyemmel, nagy adagban, vagy tárkonnyal ízesítve különleges aromákat érhetünk el. Gyömbérrel fűszerezve pedig izgalmas, pikáns változatot készíthetünk, amit akár egy fűszerpasztával is gazdagíthatunk. A friss menta pedig különösen jól passzol egy könnyű, kapor nélküli tökfőzelékhez, amelyhez kevés fűszerrel és citromlével adhatunk frissességet. Végül a friss citromhéj és citromlé használata szintén üde, savanykás ízt kölcsönöz, amit tejföllel vagy kefirrel lehet tovább gazdagítani. Így a tökfőzelék változatos, izgalmas étellé válhat a megszokott kapor helyett vagy mellett.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tudás vár itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...