Felejtsd el a kaprot! 5 fűszer a tökfőzelékbe, ami felülírja a menzás ízélményt

Ha nem rajongsz a kaporért, vagy egyszerűen valami újdonságra vágysz, de a tökfőzelékről nem szeretnél lemondani – főleg most nyáron, amikor a piacokon bőven kapható friss, előre szeletelt tök –, segítünk, milyen fűszerrel dobhatod fel az ízét!

A tökfőzelék gondolata mindannyiunk fejében egybecseng a kapor ízével, pedig a tökfőzelék kapor nélkül EGÉSZEN más lenne - sőt, annyira semleges íze van nélküle, hogy szinte bármilyen más fűszernövénnyel, ízesítéssel elképzelhetjük, ha van fantáziánk. Gondoltál már arra, hogy milyen lehet a tökfőzelék friss, zöld levelű tárkonnyal vagy szimplán egy hatalmas csokor petrezselyemmel? Na és gyömbérrel?

Kattints a képre, és nyílik a galéria, melyben mutatjuk, szerintünk mi illik a kapron túl a tökfőzelékhez!

Összegzés:

Bár a tökfőzeléket hagyományosan kaporral készítjük, nélküle teljesen új, semleges íze van, ami lehetőséget ad különféle zöldfűszerek és fűszerezések kipróbálására. Friss petrezselyemmel, nagy adagban, vagy tárkonnyal ízesítve különleges aromákat érhetünk el. Gyömbérrel fűszerezve pedig izgalmas, pikáns változatot készíthetünk, amit akár egy fűszerpasztával is gazdagíthatunk. A friss menta pedig különösen jól passzol egy könnyű, kapor nélküli tökfőzelékhez, amelyhez kevés fűszerrel és citromlével adhatunk frissességet. Végül a friss citromhéj és citromlé használata szintén üde, savanykás ízt kölcsönöz, amit tejföllel vagy kefirrel lehet tovább gazdagítani. Így a tökfőzelék változatos, izgalmas étellé válhat a megszokott kapor helyett vagy mellett.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tudás vár itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek