Szuperegészséges saláták avokádóból

Ti nem érzitek úgy, hogy mostanában mindenhonnan avokádó „folyik"? Velem lépten-nyomon szembejön, így beadtam a derekam, és kerestem nektek 15 csodás avokádósaláta-receptet.

 1. Tegnap egy konferencián előadást tartottam, előtte beszélgettünk a férjemmel, aki azt mondta, hogy mindegy, miről beszélek, csak legyen a prezentációmban avokádó.
 2. A kollégáim is ezen a vonalon mozognak, mert automatikusan az avokádót tették be a prezibe egyik képnek, pedig nem beszéltek össze a férjemmel.
 3. Tegnap vásárolok az egyik szupermarketben, ahol a zöldség-gyümölcs részlegnél 3-féle avokádót lehetett kapni: volt a „normál" kiszerelésben, volt érett avokádó kettesével külön csomagolva és volt hálós avokádó (nem viccelek!).

Én meg csak kapkodom a fejem, hogy így előretört nálunk is ez a gyümölcs, amelyre egyébként az USA-ban valóban az egyik legszuperebb alapanyagként tekintenek, lépten-nyomon az avokádó értékes tulajdonságait kiemelő cikkekbe botlom.

Persze mi is sokat írtunk már ennek a különleges húsú és tápanyag-összetételű termésnek az egészségünkre kedvező hatásairól. És bár itthon nem terem meg, ma már gyakorlatilag bárhol kapható, érdemes néha-néha vásárolni belőle.

Annak érdekében, hogy ti is részesülhessetek ennek a gyümölcsnek a jótékony hatásaiban, receptjeink közül kiválogattam nektek most 15 db csodás, színes, változatos avokádósaláta-receptet. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Tudtad, hogy mit rejt egy avokádó?

 1. 1.

  Paradicsomos avokádósaláta

 2. 2.

  Avokádó saláta

 3. 3.

  Avokádós tonhalsaláta madársalátával

 4. 4.

  Avokádós-mozzarellás saláta

 5. 5.

  Mézes-lime-os csirkesaláta avokádóval paradicsommal

 6. 6.

  Avokádós zöldsaláta

 7. 7.

  Avokádós-citromos uborkasaláta

 8. 8.

  Avokádó-krémsajt saláta

 9. 9.

  Avokádós tésztasaláta

 10. 10.

  Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval

 11. 11.

  Avokádósaláta kukoricával és mangóval

 12. 12.

  Kecskesajtos avokádósaláta

 13. 13.

  Grapefruit - avokádó saláta

 14. 14.

  Narancsos-avokádós jégcsapsaláta

 15. 15.

  Avokádós sült cékla saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek