Szuperegészséges saláták avokádóból

Ti nem érzitek úgy, hogy mostanában mindenhonnan avokádó „folyik"? Velem lépten-nyomon szembejön, így beadtam a derekam, és kerestem nektek 15 csodás avokádósaláta-receptet.

 1. Tegnap egy konferencián előadást tartottam, előtte beszélgettünk a férjemmel, aki azt mondta, hogy mindegy, miről beszélek, csak legyen a prezentációmban avokádó.
 2. A kollégáim is ezen a vonalon mozognak, mert automatikusan az avokádót tették be a prezibe egyik képnek, pedig nem beszéltek össze a férjemmel.
 3. Tegnap vásárolok az egyik szupermarketben, ahol a zöldség-gyümölcs részlegnél 3-féle avokádót lehetett kapni: volt a „normál" kiszerelésben, volt érett avokádó kettesével külön csomagolva és volt hálós avokádó (nem viccelek!).

Én meg csak kapkodom a fejem, hogy így előretört nálunk is ez a gyümölcs, amelyre egyébként az USA-ban valóban az egyik legszuperebb alapanyagként tekintenek, lépten-nyomon az avokádó értékes tulajdonságait kiemelő cikkekbe botlom.

Persze mi is sokat írtunk már ennek a különleges húsú és tápanyag-összetételű termésnek az egészségünkre kedvező hatásairól. És bár itthon nem terem meg, ma már gyakorlatilag bárhol kapható, érdemes néha-néha vásárolni belőle.

Annak érdekében, hogy ti is részesülhessetek ennek a gyümölcsnek a jótékony hatásaiban, receptjeink közül kiválogattam nektek most 15 db csodás, színes, változatos avokádósaláta-receptet. Próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Tudtad, hogy mit rejt egy avokádó?

 1. 1.

  Paradicsomos avokádósaláta

 2. 2.

  Avokádó saláta

 3. 3.

  Avokádós tonhalsaláta madársalátával

 4. 4.

  Avokádós-mozzarellás saláta

 5. 5.

  Mézes-lime-os csirkesaláta avokádóval paradicsommal

 6. 6.

  Avokádós zöldsaláta

 7. 7.

  Avokádós-citromos uborkasaláta

 8. 8.

  Avokádó-krémsajt saláta

 9. 9.

  Avokádós tésztasaláta

 10. 10.

  Pirított édesburgonya-quinoa saláta kecskesajttal és avokádóval

 11. 11.

  Avokádósaláta kukoricával és mangóval

 12. 12.

  Kecskesajtos avokádósaláta

 13. 13.

  Grapefruit - avokádó saláta

 14. 14.

  Narancsos-avokádós jégcsapsaláta

 15. 15.

  Avokádós sült cékla saláta

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.