Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádós-citromos uborkasaláta

Avokádós-citromos uborkasaláta
Avokádós-citromos uborkasaláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Starfokker hozott magával ilyen salátát az első pécsi gasztroblogger találkozóra, ott kóstoltam. Különösen megtetszett benne, hogy a citrom húsa is belekerül.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leginkább halas, illetve tengeri herkentyűs fogások mellé tudom elképzelni köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megmosott uborkákat egyformán kicsi darabokra vágjuk, tálba tesszük.
  2. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héját eltávolítjuk és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.
  3. A másik citromot filézzük, a citromgerezdeket több, kisebb részre vágjuk. Ez is mehet a tálba.
  4. Meglocsoljuk finom olívaolajjal, meghintjük borssal, óvatosan összeforgatjuk, lefedjük és hűtőben tartjuk tálalásig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 243
elküldve: 1
receptkönyvben: 425
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

citromos uborkasaláta avokádóval, uborkasaláta avokádóval és citrommal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sunikoca
Sunikoca Fri, 2011-07-29 16:44

Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval!
Egyébként most készítettem el a receptet: nem az utolsó alkalom volt :-)

maitai
maitai Sat, 2011-06-04 07:54

Kedves "Bicskanyitogató" Tamás!

Az, hogy milyen avokádót ettünk már, meg hogy Magyarországon milyen kapható, az két külön dolog. Én is ettem Floridában termett bio avokádót (akkora, mint itthon egy sárgadinnye). Éltem Spanyol-és Franciaországban. Légy szíves, ne sajnálj le senkit azért, mert egy közép-európai ország lakosaként netán még nem gyakorlott vásárlója az egzotikus gyümölcsöknek. Egyébként a mediterrán országod hogy áll paprikában, fokhagymában? Tejföl? Túró? Na ugye.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 16:10

 Kedves Petra!Amikor az avokadot meghamozzuk,vannak benne szalak ,azokat el kell tavolitani?Szia.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-08-19 12:46

Szia husika! Petra helyett (remélem nem haragszik meg) én válaszolok. Őszintén szólva fogalmam sincs, milyen avokádót vehettél, mert én már nagyon sokat kipróbáltam, de még egyikben sem voltak szálak. Inkább azt mondhatnám, hogy olyan jó keményre hűtött vajra hasonlít az állaga, szinte kézzel szét lehet "dzsamázni". Nem véletlenül az egyik legmagasabb zsírtartalmú gyümölcs. Szóval szerintem próbálj meg venni még egyszer, hátha az nem lesz szálas.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 11:33

Sajnálom, hogy még nem ettetek igazi avokádót. Remélem egyszer sikerül, persze én itt egy mediterrán országból könnyen beszélek. De azt kívánom, hogy nektek is sikerüljön egyszer, akkor majd lezárul a vita hogy milyen az állaga, az izéről meg nem is beszélve, mert abban még nagyobb a különbség.

MiniMe9
MiniMe9 Thu, 2009-07-02 15:00

Nagyon tetszik ahogyan tálalod az ételeket, mindamellett, hogy nagyon szeretem is őket.
Emiatt az oldal miatt kezdtem el főzni, és teszem ezt minden nap! Köszönöm... :)

257
avokádó 3 db
citrom 2 db
kígyóuborka 1.5 db
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek