r
Nosalty Logó

Avokádós-citromos uborkasaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Avokádós-citromos uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1026 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 257 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 1026 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott uborkákat egyformán kicsi darabokra vágjuk, tálba tesszük.
  2. Az avokádókat félbevágjuk, kivesszük a magjukat, héját eltávolítjuk és az avokádó húsát nagyjából akkorára daraboljuk, mint az uborkát. Rögtön ráfacsarjuk az egyik citrom levét, hogy ne barnuljon be. Hozzátesszük az uborkához.
  3. A másik citromot filézzük, a citromgerezdeket több, kisebb részre vágjuk. Ez is mehet a tálba.
  4. Meglocsoljuk finom olívaolajjal, meghintjük borssal, óvatosan összeforgatjuk, lefedjük és hűtőben tartjuk tálalásig.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 30364
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 11.

Ajánló

Leginkább halas, illetve tengeri herkentyűs fogások mellé tudom elképzelni köretként.

Receptkategóriák

Starfokker hozott magával ilyen salátát az első pécsi gasztroblogger találkozóra, ott kóstoltam. Különösen megtetszett benne, hogy a citrom húsa is belekerül.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik ahogyan tálalod az ételeket, mindamellett, hogy nagyon szeretem is ?ket. Emiatt az oldal miatt kezdtem el f?zni, és teszem ezt minden nap! Köszönöm... :)

Petra

ennek nagyon örülök! további jó sütést-f?zést kívánok!

Törölt felhasználó

 Kedves Petra!Amikor az avokadot meghamozzuk,vannak benne szalak ,azokat el kell tavolitani?Szia.

Törölt felhasználó

Szia husika! Petra helyett (remélem nem haragszik meg) én válaszolok. ?szintén szólva fogalmam sincs, milyen avokádót vehettél, mert én már nagyon sokat kipróbáltam, de még egyikben sem voltak szálak. Inkább azt mondhatnám, hogy olyan jó keményre h?tött vajra hasonlít az állaga, szinte kézzel szét lehet "dzsamázni". Nem véletlenül az egyik legmagasabb zsírtartalmú gyümölcs. Szóval szerintem próbálj meg venni még egyszer, hátha az nem lesz szálas.

Törölt felhasználó

Sajnálom, hogy még nem ettetek igazi avokádót. Remélem egyszer sikerül, persze én itt egy mediterrán országból könnyen beszélek. De azt kívánom, hogy nektek is sikerüljön egyszer, akkor majd lezárul a vita hogy milyen az állaga, az izér?l meg nem is beszélve, mert abban még nagyobb a különbség.

Törölt felhasználó

Kedves "Bicskanyitogató" Tamás! Az, hogy milyen avokádót ettünk már, meg hogy Magyarországon milyen kapható, az két külön dolog. Én is ettem Floridában termett bio avokádót (akkora, mint itthon egy sárgadinnye). Éltem Spanyol-és Franciaországban. Légy szíves, ne sajnálj le senkit azért, mert egy közép-európai ország lakosaként netán még nem gyakorlott vásárlója az egzotikus gyümölcsöknek. Egyébként a mediterrán országod hogy áll paprikában, fokhagymában? Tejföl? Túró? Na ugye.

Sunikoca

Teljes mértékben egyetértek az el?ttem szólóval! Egyébként most készítettem el a receptet: nem az utolsó alkalom volt :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek