Szuper gyereknapi reggelik

Csakis az etalont gyereknapra! Lepjük meg az aprótalpúakat a kedvenc reggelijükkel, és készítsünk nekik finomságokat május utolsó vasárnapjára!

Mályvacukros brownie Flóra konyhájából

Gyereknapon tényleg a kisebbek körül forog a világ! Anyák napján ők adnak extra adag szeretet, megérdemlik, hogy május utolsó vasárnapján azt reggelizhessenek, amit csak megkívánnak. Készüljünk előre a kedvenc alapanyagokkal és gyártsunk belőlük gyerekkori klasszikusokat.

Talán azt mondani sem kell, hogy a melegszendvics szinte minden gyerek kedvence. Nagy műgonddal képesek az általunk észrevehetetlennek talált nyers feltéteket – mint paradicsom, paprika – lecsipegetni és félretenni a tányér szélére. Ezúttal ne mantrázzuk, hogy „meg kell enni a zöldséget is”, adjuk meg magunkat a husi-sajt kombinációnak, na persze nem akármilyennek, házi parasztsonka és kolbász, netán egy kis kolozsvári a legfinomabbak a kenyérszeleteken megsülve.

A mindenféle gabonapelyhekért is odáig vannak persze, ennek oka általában a színes dobozokban és a túlcukrozott falatkákban keresendő – egészségesebb, és kevesebb édesítővel otthon is könnyen reprodukálhatjuk ezeket a termékeket. A muffinok, csokis, gyümölcsös, vagy kókuszos, garantáltan a top kedvencek között vannak, ezekkel nyugodtan pályázhatunk a „legjobb anya” címére.

Hogyan tálaljunk gyerekeknek

Ezt lényegében bármilyen süteményes alkotás képes elérni, a népszerűségi lista képzeletbeli csúcsára a tömény, csokis brownie is felkapaszkodhat, ha ügyesek vagyunk, némi gyümölcsöt is csempészhetünk öntet formájában ehhez a desszerthez.

Címlapról ajánljuk

Ezekben a téli gyümölcsökben van a legtöbb cukor

A szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy ellássuk azt a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Télen ez talán még fontosabb, mint az év többi szakában, ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Persze azért ilyenkor sem árt megnézni, hogy pontosan mit is viszünk be az elfogyasztott élelmiszerekkel...

Nosalty

További cikkek