Szuper gyereknapi reggelik

Csakis az etalont gyereknapra! Lepjük meg az aprótalpúakat a kedvenc reggelijükkel, és készítsünk nekik finomságokat május utolsó vasárnapjára!

Mályvacukros brownie Flóra konyhájából

Gyereknapon tényleg a kisebbek körül forog a világ! Anyák napján ők adnak extra adag szeretet, megérdemlik, hogy május utolsó vasárnapján azt reggelizhessenek, amit csak megkívánnak. Készüljünk előre a kedvenc alapanyagokkal és gyártsunk belőlük gyerekkori klasszikusokat.

Talán azt mondani sem kell, hogy a melegszendvics szinte minden gyerek kedvence. Nagy műgonddal képesek az általunk észrevehetetlennek talált nyers feltéteket – mint paradicsom, paprika – lecsipegetni és félretenni a tányér szélére. Ezúttal ne mantrázzuk, hogy „meg kell enni a zöldséget is”, adjuk meg magunkat a husi-sajt kombinációnak, na persze nem akármilyennek, házi parasztsonka és kolbász, netán egy kis kolozsvári a legfinomabbak a kenyérszeleteken megsülve.

A mindenféle gabonapelyhekért is odáig vannak persze, ennek oka általában a színes dobozokban és a túlcukrozott falatkákban keresendő – egészségesebb, és kevesebb édesítővel otthon is könnyen reprodukálhatjuk ezeket a termékeket. A muffinok, csokis, gyümölcsös, vagy kókuszos, garantáltan a top kedvencek között vannak, ezekkel nyugodtan pályázhatunk a „legjobb anya” címére.

Hogyan tálaljunk gyerekeknek

Ezt lényegében bármilyen süteményes alkotás képes elérni, a népszerűségi lista képzeletbeli csúcsára a tömény, csokis brownie is felkapaszkodhat, ha ügyesek vagyunk, némi gyümölcsöt is csempészhetünk öntet formájában ehhez a desszerthez.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!