Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben

Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
145 perc / előkészület: 15 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cserépedényben készült ételek a főzés végére rendkívül finomak lesznek. Köszönhetően ennek az ötletes edénynek! Ez a savanyú káposztás húsgombóc pedig egyszerűen csodálatos, próbáljátok ki mindenképp, ha van rá lehetőségetek!

hozzávalók / 5 adag

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Szólj hozzá!

elkészítés

Káposztás alap

  1. A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk úgy, hogy jól kisüljön a zsírja.
  2. Amikor ezzel megvagyunk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott hagymát, majd megsütjük őket!
  3. Erre jöhet a savanyú káposzta, amit egy kicsit átmoshatunk, de ne nagyon. Majd kicsit pirítsuk le, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.

Húsgombóc

  1. A húsgombóchoz a darált húst öntsük egy keverőtálba, majd szórjuk rá a rizst, amit nem kell előfőzni!
  2. Szórjunk rá kockára vágott hagymát, és üssünk rá két tojást. Majd sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. Keverjük jól össze az egészet, majd formázzunk közel ökölnyi nagyságúakat.
  4. A cserépedényt a használat előtt minimum egy órával tegyük vízbe, hogy jól megszívja magát, mert különben sütés közben elrepedhet!
  5. A beáztatott edény aljára helyezzük a káposztás alapot, amit előzőleg elkészítettünk. Erre jöhetnek a húsgombócok, és a legtetejére az egésznek egy sor sima savanyú káposzta, amit hintsünk meg fűszerpaprikával, és szórjuk rá a babérleveleket.
  6. Öntsük fel az egész, annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, majd lefedve rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe az egészet, ahol 2 órát hagyjuk.
  7. A sütőből kivéve öntsük a káposzta tetejére a rántást, amit egy kicsit "nyomkodjunk" szét a káposztába, és a húsgombócok között. Majd rakjuk vissza lefedve újra az edényt a sütőbe 10 percre, aztán kivéve fogyaszthatjuk is!

Rántás

  1. Olvasszuk meg a zsírt, amire szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól össze.
  2. A tűzről levéve szórjuk hozzá a fűszerpaprikát, amit gyorsan keverjünk el, nehogy megégjen a paprika!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 162
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1096 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás gombóc

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
savanyú káposzta 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 1 dl
babérlevél 4 db
darált sertéshús 50 dkg
rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
savanyú káposzta 50 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 5 dl
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 kávéskanál