r
Nosalty Logó

Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 3214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10172.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    7176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 3214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 111 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Elkészítés

Káposztás alap

  1. A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk úgy, hogy jól kisüljön a zsírja.
  2. Amikor ezzel megvagyunk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott hagymát, majd megsütjük őket!
  3. Erre jöhet a savanyú káposzta, amit egy kicsit átmoshatunk, de ne nagyon. Majd kicsit pirítsuk le, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.

Húsgombóc

  1. A húsgombóchoz a darált húst öntsük egy keverőtálba, majd szórjuk rá a rizst, amit nem kell előfőzni!
  2. Szórjunk rá kockára vágott hagymát, és üssünk rá két tojást. Majd sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. Keverjük jól össze az egészet, majd formázzunk közel ökölnyi nagyságúakat.
  4. A cserépedényt a használat előtt minimum egy órával tegyük vízbe, hogy jól megszívja magát, mert különben sütés közben elrepedhet!
  5. A beáztatott edény aljára helyezzük a káposztás alapot, amit előzőleg elkészítettünk. Erre jöhetnek a húsgombócok, és a legtetejére az egésznek egy sor sima savanyú káposzta, amit hintsünk meg fűszerpaprikával, és szórjuk rá a babérleveleket.
  6. Öntsük fel az egész, annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, majd lefedve rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe az egészet, ahol 2 órát hagyjuk.
  7. A sütőből kivéve öntsük a káposzta tetejére a rántást, amit egy kicsit "nyomkodjunk" szét a káposztába, és a húsgombócok között. Majd rakjuk vissza lefedve újra az edényt a sütőbe 10 percre, aztán kivéve fogyaszthatjuk is!

Összeállítás

  1. Olvasszuk meg a zsírt, amire szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól össze.
  2. A tűzről levéve szórjuk hozzá a fűszerpaprikát, amit gyorsan keverjünk el, nehogy megégjen a paprika!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 28417
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cserépedényben készült ételek a főzés végére rendkívül finomak lesznek. Köszönhetően ennek az ötletes edénynek! Ez a savanyú káposztás húsgombóc pedig egyszerűen csodálatos, próbáljátok ki mindenképp, ha van rá lehetőségetek!

Hozzávalók

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Címlapról ajánljuk

További cikkek