r
Nosalty Logó

Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben

Nosalty
Húsgombócos savanyú káposzta cserépedényben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

643
Kalória
30g
Fehérje
55.3g
Szénhidrát
33g
Zsír
445g
Víz
158.7g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 3214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Káposztás alap

Húsgombóc

Összeállítás

Rántás

Összesen 111 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2034.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    445 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10172.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1898 mg
  • Nátrium
    7176 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    276.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    914 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 3214 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

Káposztás alap

  1. A csíkokra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk úgy, hogy jól kisüljön a zsírja.
  2. Amikor ezzel megvagyunk, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát és a kockára vágott hagymát, majd megsütjük őket!
  3. Erre jöhet a savanyú káposzta, amit egy kicsit átmoshatunk, de ne nagyon. Majd kicsit pirítsuk le, aztán szórjuk meg fűszerpaprikával, és öntsük fel vízzel, és pároljuk puhára.

Húsgombóc

  1. A húsgombóchoz a darált húst öntsük egy keverőtálba, majd szórjuk rá a rizst, amit nem kell előfőzni!
  2. Szórjunk rá kockára vágott hagymát, és üssünk rá két tojást. Majd sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
  3. Keverjük jól össze az egészet, majd formázzunk közel ökölnyi nagyságúakat.
  4. A cserépedényt a használat előtt minimum egy órával tegyük vízbe, hogy jól megszívja magát, mert különben sütés közben elrepedhet!
  5. A beáztatott edény aljára helyezzük a káposztás alapot, amit előzőleg elkészítettünk. Erre jöhetnek a húsgombócok, és a legtetejére az egésznek egy sor sima savanyú káposzta, amit hintsünk meg fűszerpaprikával, és szórjuk rá a babérleveleket.
  6. Öntsük fel az egész, annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, majd lefedve rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe az egészet, ahol 2 órát hagyjuk.
  7. A sütőből kivéve öntsük a káposzta tetejére a rántást, amit egy kicsit "nyomkodjunk" szét a káposztába, és a húsgombócok között. Majd rakjuk vissza lefedve újra az edényt a sütőbe 10 percre, aztán kivéve fogyaszthatjuk is!

Összeállítás

  1. Olvasszuk meg a zsírt, amire szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól össze.
  2. A tűzről levéve szórjuk hozzá a fűszerpaprikát, amit gyorsan keverjünk el, nehogy megégjen a paprika!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 130 p
  • Főzés módja: római tál és cserépedény receptek

A cserépedényben készült ételek a főzés végére rendkívül finomak lesznek. Köszönhetően ennek az ötletes edénynek! Ez a savanyú káposztás húsgombóc pedig egyszerűen csodálatos, próbáljátok ki mindenképp, ha van rá lehetőségetek!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...