15 tradicionális olasz fogás, amivel otthon is nyaralhatsz

Ha esetleg a tengerhez vágynánk, a pasták és pizzák otthonába, a festői és költői Olaszországba, de idén nyáron mégsem tudunk eljutni, ne csüggedjünk! Vigasztaljuk magunkat otthon Itália legfinomabb ízeivel.

Az olasz ételek képesek azonnal nyári hangulatot teremteni, bárhol is vagyunk épp. Nem kell ahhoz a lungomarén sétálnunk és a naplementét néznünk könnyes szemekkel, hogy elfogjon minket a dolce vita érzése: otthon, a kis konyhánkban is teremthetünk idilli környezetet. Csupán egy tál tészta, egy szelet pizza vagy bármilyen más olasz étel kell majd hozzá. No meg egy kis zene, egy pohár bor...

  1. 1.

    Pasta all'arrabbiata

  2. 2.

    Spenótos-kecskesajtos pappardelle

  3. 3.

    Tonhalsteak piccata szószban

  4. 4.

    Sonkás-sajtos calzone

  5. 5.

    Ricottás-spenótos cannelloni

  6. 6.

    Klasszikus bruschetta

  7. 7.

    Klasszikus Tortellini en Brodo

  8. 8.

    Olasz paradicsomos húsgombócok (Polpette al sugo)

  9. 9.

    Pasta e fagioli, az olaszok bablevese

  10. 10.

    Maradona kedvenc spagettije

  11. 11.

    Sütőben sült olasz fasírt marinara szósszal

  12. 12.

    Spaghetti alla Puttanesca

  13. 13.

    Caponata, a szicíliai padlizsánragu

  14. 14.

    Canderli – olasz gombócleves

  15. 15.

    Cukkinis-zöldspárgás strata (olasz kenyérrakottas)

További olasz ételek várnak rád itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek