r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos calzone

Nosalty
Sonkás-sajtos calzone
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

951
Kalória
46.8g
Fehérje
110.5g
Szénhidrát
33.6g
Zsír
304.6g
Víz
59.3g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 951 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 1903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3633.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    2574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 951 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7266.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    5149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    609.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    978 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. A száraz hozzávalókat először összekeverjük, majd erre öntjük a többit. Kézzel vagy géppel jól átgyúrjuk, majd dagasztjuk, és konyharuhával lefedve minimum 1 órán át kelesztjük szobahőmérsékleten.
  2. Amikor megkelt a tészta, egy lisztezett gyúródeszkára rakjuk, és nyújtófával a kívánt vastagságúra nyújtjuk, majd újabb 10-20 percig hagyjuk pihenni.

Töltelék

  1. Először is készítsük el a paradicsomszószt, amihez a következő hozzávalókat keverjük össze, és lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni: konzerv paradicsom, olívaolaj, bazsalikom és a só.
  2. Ha besűrűsödött a szósz, akkor kenjünk meg vele a pizzatésztánk egyik felét, erre jöhet a sonka és a sajt. Majd a másik oldalát a tésztának hajtsuk rá, és a széleit az ujjunkkal jól nyomkodjuk össze, hogy sülés közben ne tudjon kifolyni se a sajt, se a többi töltelék.
  3. A 220°C-ra előmelegített sütőbe tegyük be a pizzát, de előtte vágjunk rá 3 darab kis "szellőzőt". Így süssük 25 percig.
  4. Ha megsült, fogyaszthatjuk is egyből, amíg a sajt jó nyúlós!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Biztos mindenki hallott már a "töltött pizzáról", a calzone-ról! Nos, ezzel a recepttel otthon is elkészíthetjük, és semmivel nem nehezebb, mint a hagyományos verzió.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek