r
Nosalty Logó

Canderli – olasz gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Canderli – olasz gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombócleveshez

Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombócleveshez

Összesen 1237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombócleveshez

Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4301.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    3308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 1237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A gombócleveshez

Elkészítés

A gombócleveshez

  1. A száraz kenyeret vagy kenyérpirítóban egyben sütjük, majd kockázzuk, vagy sütőben, kockázva megpirítjuk.
  2. A húsos szalonnát kockázzuk és serpenyőben lepirítjuk, kiszedjük a zsírból, ebben megpirítjuk a hagymát, majd ezt is leszűrjük.
  3. Közben egy tálban összekeverjük a tojást tejjel és liszttel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a szalonnát, a hagymát és a kenyérkockákat, jól összekeverjük és hagyjuk egy órát a hűtőben állni, hogy a kenyér jól megszívja magát.
  4. Közben vagy készítünk egy zöldség alaplevet, vagy sűrítményből forralunk, én saját, korábban lefagyasztottat engedtem fel.
  5. A tésztából jócskán lisztezett kézzel nagyobb golyókat gyúrunk, majd forrásba lévő, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük őket.
  6. A golyókból 2-3 darabot teszünk egy tányérba, felöntjük levessel, aprított metélőhagymával szórjuk meg, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14710
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak mi, az olaszok is készítenek gombóclevest. Ezeket a gombócokat sokszor nem is levesbe teszik, hanem vajban, zsályával megpirítják, így is érdemes megkóstolni.

Hozzávalók

A gombócleveshez

Címlapról ajánljuk