Novemberi kedvenceink

Az elkövetkezendőkben minden hónap elején megosztjuk veletek az aktuális havi kedvenceinket. Recepteket, amiket szívesen készítünk, alapanyagokat, amikből szívesen dolgozunk.

Gréti

Lecsó libamájjal

Egyszerűen nem tudom megunni a lecsót. Simán, magában sok-sok hagymával nagyszerű, mondjuk a nyár végén. Tojással, kolbásszal, bármikor, akár reggelire is. Csirkével vagy franciásan, azaz cukkinivel és padlizsánnal könnyű vacsorának. Magyaros étteremben "bélszín Budapest módra" formájában, ami egy szelet a marha legfenségesebbjéből lecsóágyon. Libamájjal pedig ebből a hétköznapi ételből egy igazán előkelő fogást varázsolhatunk, sőt, arról se feledkezzünk meg, hogy jönnek a hűvösebb esték, szükségünk lesz némi kalóriára!


Nora Palmer

Rókagomba

Ha ősz akkor gomba! Persze nem rántva vagy pörköltnek, hanem egy jó kis rizottóba. Mindegy, hogy laska, vargánya, csiperke vagy rókagomba, a lényeg, hogy jó sok legyen! A gombák számtalan fűszerrel alkotnak szuper párost - legyen az akár bors, petrezselyem, sáfrány, kakukkfű, szerecsendió, bármelyik tökéletes hozzá. Szerintem megunhatatlan.


Szikszai Anna

Hagymaleves

A hideg, téli esték beköszöntével nálam eljön a forró levesek időszaka is. Nem csupán a testünket, hanem a lelkünket is melengető fogások ezek. Az egyik kedvencem a hagymaleves, amelynek az elkészítése általában egy egész estés program. Olyankor francia sanzonokat hallgatok, száraz fehérbort kortyolgatok és kikapcsolódom. Semmi rohanás, semmi stressz, nem csak úgy összecsapom a vacsorát, hanem egy külön programmá változik az elkészítése. Bevallom, az eredeti változatot nem kedvelem igazán, de most, hogy Párizsban is belekóstoltam, talán teszek egy kísérletet vele. Én általában többféle hagymával készítem, tejszínnel, zsíros sajttal és jó fehérborral, amit akár főzés közben is fogyaszthatunk.


ízHUSZÁR

Gyümölcskenyér rozéban párolt körtével

Kicsit vártam már, hogy vége legyen a nyárnak, legalábbis ami a gyümölcskínálatot illeti. Mostanra már igen olcsón juthatunk hozzá az almához, vagy éppenséggel az egyik nagy kedvencemhez, a körtéhez. Ez utóbbiból nemrégiben egy gyümölcskenyeret sütöttem, amihez a kicsumázott körtéket fűszeres rozéborban pároltam meg. A tésztába került egy kevés őrölt mandula és a vaníliarúd kikapargatott belseje. Még most is összefut a nyál a számban, ahogy ezek a sorokat írom, annyira jó lett! Próbáljátok ki Ti is! Akár sós köntösben is tökéletes kísérő lehet, mondjuk kevés krémsajttal megkent leveles tésztán, kéksajttal, esetleg dióval megszórva. Döntsetek bárhogyan is, biztosan nem fogtok csalódni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek