r
Nosalty Logó

Ratatouille levendulával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Ratatouille levendulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 20 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 89 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1531.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    3276 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6773 micro
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 20 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészülünk: sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lábosban vizet forralunk.
  2. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd néhány percre lobogó vízbe tesszük.
  3. Kiszedjük a paradicsomokat, és áttesszük egy tál hideg, jeges vízbe. Amint kihűltek, máris könnyen le tudjuk hámozni.
  4. A paprikákat a sütő rácsára fektetve 15-20 perc alatt megsütjük. Ne ijedjünk meg, ha megég és fekete lesz, mert minél jobban megpirul, annál finomabb!
  5. Ha a paprika megsült, akkor zacskóba tesszük, és lezárjuk. A saját hőjétől össze fog esni, és elválik a héja a húsától. Ha már olyan hőmérsékletűre hűlt a paprika, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor leszedjük a héját, és felkockázva félretesszük.
  6. A padlizsánt felkockázzuk, és forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
  7. A cukkinit felkarikázzuk, és a padlizsánhoz hasonlóan kevés olívaolajjal, forró serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  8. A hagymát felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk.
  9. Ha már barnul a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig együtt sütjük.
  10. Következő lépésben hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, és gyakorlatilag csak össze kell melegítenünk a hozzávalókat.
  11. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Ekkor csökkentjük a lángot, mert nem azt szeretnénk, hogy a zöldségek szétfőjenek, csupán, hogy a paradicsom levet eresszen.
  12. A ratatouille-t addig főzzük, amíg megfelelően szaftos nem lesz.
  13. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 386
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22573
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptkategóriák

Az én kedvenc ratatouille receptem. Bográcsban is érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek