Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ratatouille levendulával

Ratatouille levendulával
Ratatouille levendulával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én kedvenc ratatouille receptem. Bográcsban is érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db kaliforniai paprika (kápiából is tökéletes)
  • 4 db tv paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 db levendulavirág
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészülünk: sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy lábosban vizet forralunk.
  2. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd néhány percre lobogó vízbe tesszük.
  3. Kiszedjük a paradicsomokat, és áttesszük egy tál hideg, jeges vízbe. Amint kihűltek, máris könnyen le tudjuk hámozni.
  4. A paprikákat a sütő rácsára fektetve 15-20 perc alatt megsütjük. Ne ijedjünk meg, ha megég és fekete lesz, mert minél jobban megpirul, annál finomabb!
  5. Ha a paprika megsült, akkor zacskóba tesszük, és lezárjuk. A saját hőjétől össze fog esni, és elválik a héja a húsától. Ha már olyan hőmérsékletűre hűlt a paprika, hogy kézzel meg tudjuk fogni, akkor leszedjük a héját, és felkockázva félretesszük.
  6. A padlizsánt felkockázzuk, és forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd kiszedjük, és félretesszük.
  7. A cukkinit felkarikázzuk, és a padlizsánhoz hasonlóan kevés olívaolajjal, forró serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük.
  8. A hagymát felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk.
  9. Ha már barnul a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát, és néhány percig együtt sütjük.
  10. Következő lépésben hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, és gyakorlatilag csak össze kell melegítenünk a hozzávalókat.
  11. Belereszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Ekkor csökkentjük a lángot, mert nem azt szeretnénk, hogy a zöldségek szétfőjenek, csupán, hogy a paradicsom levet eresszen.
  12. A ratatouille-t addig főzzük, amíg megfelelően szaftos nem lesz.
  13. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 959
elküldve: 9
receptkönyvben: 510
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

francia lecsó, zöldséges egytál levendulával, levendulás ratatouille

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

litercica
litercica Sun, 2013-07-21 16:35

Ez valami isteni, de iszonyúan kíván magára húzni még egy kis füstölt szalonnát vagy kolbászt...