A legjobb torták sütés nélkül

Én nem szeretek sütni. Se télen, se nyáron! De nyáron aztán különösen nem! Ilyenkor jönnek jól a sütés nélküli torták.

Sütés nélküli citromtorta

Parfék és fagylalttorták

Kezdjük is a legkézenfekvőbb hűsítő nyalánkságokkal, a parfékkal és fagylalttortákkal. A parfék remek tulajdonsága, hogy lehet rétegezni, így több fajta fagylalthoz jutunk hozzá, sőt még akár egy-két pluszcsokoládé-réteghez is, ami még izgalmasabbá teszi az összhatást!

Szabadságon a sütő >>

Joghurttorták

Ha joghurttortára vágyunk, nincs más dolgunk, mint némi cukrot adni a joghurthoz. Ez lesz az alapkrém. Ehhez adhatunk felvert tejszínt és/vagy zselatint.

Nem túl drága mulatság, viszont roppant finom. Turbózzuk fel kedvenc gyümölcseinkkel vagy akár morzsolt keksszel. Ebből készíthetünk a tortának talpat, de meg is szórhatjuk vele az édesség tetejét. Nagyon izgalmassá teszi majd a krémes és a ropogós állagok találkozása.

Lusták álma - sütés nélküli torták >>

Túrótorták

A túrótortát a joghurttortákhoz hasonlóan kell elkészíteni. Hozzáadni némi cukrot, tejszínt és zselatint. Na meg gyümölcsöt! Tökéletes párosítás hozzá a málna, eper és a citrom. Mindegyikkel nagyon finom és hűsítő desszert készíthető belőle.

Sárgabarackos fagyi lime-os görög joghurttal >>

Sajttorták

Számtalan sajttorta létezik, és mindegyiket egyszerű elkészíteni. Nem kell hozzá túl nagy gyakorlat. Az alapja krémsajt vagy mascarpone. Ezekhez azonban érdemes egy „talpat" készíteni vagy omlós tésztából – de mivel a sütést próbáljuk megspórolni – vagy kekszes alappal.

Világhírű magyar sütik >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek