Parfék és fagylalttorták
Kezdjük is a legkézenfekvőbb hűsítő nyalánkságokkal, a parfékkal és fagylalttortákkal. A parfék remek tulajdonsága, hogy lehet rétegezni, így több fajta fagylalthoz jutunk hozzá, sőt még akár egy-két pluszcsokoládé-réteghez is, ami még izgalmasabbá teszi az összhatást!
Joghurttorták
Ha joghurttortára vágyunk, nincs más dolgunk, mint némi cukrot adni a joghurthoz. Ez lesz az alapkrém. Ehhez adhatunk felvert tejszínt és/vagy zselatint.
Nem túl drága mulatság, viszont roppant finom. Turbózzuk fel kedvenc gyümölcseinkkel vagy akár morzsolt keksszel. Ebből készíthetünk a tortának talpat, de meg is szórhatjuk vele az édesség tetejét. Nagyon izgalmassá teszi majd a krémes és a ropogós állagok találkozása.
Lusták álma - sütés nélküli torták >>
Túrótorták
A túrótortát a joghurttortákhoz hasonlóan kell elkészíteni. Hozzáadni némi cukrot, tejszínt és zselatint. Na meg gyümölcsöt! Tökéletes párosítás hozzá a málna, eper és a citrom. Mindegyikkel nagyon finom és hűsítő desszert készíthető belőle.
Sárgabarackos fagyi lime-os görög joghurttal >>
Sajttorták
Számtalan sajttorta létezik, és mindegyiket egyszerű elkészíteni. Nem kell hozzá túl nagy gyakorlat. Az alapja krémsajt vagy mascarpone. Ezekhez azonban érdemes egy „talpat" készíteni vagy omlós tésztából – de mivel a sütést próbáljuk megspórolni – vagy kekszes alappal.