r
Nosalty Logó

Epres mákparfé

Sandrine
Epres mákparfé
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

405
Kalória
6.6g
Fehérje
22.3g
Szénhidrát
33.7g
Zsír
65.6g
Víz
75.8g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    2564 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    393.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

  1. Folpackkal kibélelünk egy püspökkenyérformát (vagy őzgerincformát) úgy, hogy a fólia túllógjon a széleken (ezzel fogjuk befedni a végén a parféalapot).
  2. A habtejszínt 15 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy kellően hideg legyen.
  3. Az epret apró kockákra daraboljuk, 2 tk vízzel, ugyanennyi barna cukorral, citromlével és a balzsamecettellassú tűzűn melegítjük kb. 2 percig, míg levet ereszt, aztán hagyjuk kihűlni.
  4. A mákot összekeverjük kevés reszelt citromhéjjal és a xilittel. A fehércsokit mikróban megolvasztjuk.
  5. A tejszínt habbá verjük, fakanállal óvatosan hozzákeverjük a xilites mákot, a fehércsokit és megkóstoljuk, ha nem elég édes, folyékony édesítővel ízesítjük.
  6. A parféalap egyharmadát a formába simítjuk, erre kanalazzuk egyenletesen az eperragu felét, újabb tejszínhab következik, majd eper, végül a tejszínhabbal fejezzük be a rétegezést. A folpackot ráhajtjuk a parféra, mintegy becsomagoljuk vele. Mehet be a mélyhűtőbe egy éjszakára.
  7. Másnap 10 percreáttesszük a sima hűtőbe,ezutánkiboríthatjuk a formából. Leszedjük róla a folpackot, és meleg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni. Eperpürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 2 p

Az egyik főzős magazin tavaszi számában találtam a receptet, csak ott meggyel készült, nem eperrel. Isteni desszert!

További receptek

Tiramisujégkrém

Az olasz tiramisu dekadenciája ellenére is egy valamelyest frissítő, üdítő desszert: ha pedig jégkrémet készítünk belőle, hát duplán azzá válik. A szeletekre vágható, küllemében ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...