Lusták álma – sütés nélküli torták

Kinek van kedve a melegben a forró sütővel bíbelődni, mikor pár mozdulattal isteni, hűsítő édességet alkothatunk joghurt, túró és gyümölcsök felhasználásával. Próbáld ki!

Natúr joghurtból bármit

A natúr joghurt az egyik legsokoldalúbb összetevő a sütés nélküli tortákhoz. Némi cukor hozzáadásával isteni alapkrém készíthető belőle, melyet a felvert tejszínnel és a zselatinnal ízlés szerint tovább variálhatunk. Fontos, hogy legalább három-négy órára hagyjuk pihenni a hűtőben, különben folyékony marad és nem tudjuk majd szeletelni.

Túróval is sikerül

A sütés nélküli torta nem jelent kihívást akkor sem, ha csak túrót találunk a hűtőben. Sőt! Így is isteni krémeket készíthetünk, nem kell más hozzá mint egy kis zselatin. A leendő legjobb barátunkkal ugyanis könnyűszerrel sűríthetjük, zselésíthetjük a tortáinkat, tejföllel pedig ízlés szerint tovább krémesíthetjük őket.

A krémet és a tortalapot bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatjuk, legyen az eper, málna, ribizli vagy áfonya, így legalább meglesz a napi vitamin.

Még több sütés nélküli torta recept itt >>

A sütés nélküli tortákban éppen az a jó, hogy liszt és tojás nélkül, kevés alapanyagból is összeállíthatóak, így sok kalóriát megspórolhatunk. Ha a gyümölcs lesz a domináns ezekben a könnyű desszertekben, akkor kevésbé hizlal.

Kevés kalória, nagy élvezet

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...