Lusták álma – sütés nélküli torták

Kinek van kedve a melegben a forró sütővel bíbelődni, mikor pár mozdulattal isteni, hűsítő édességet alkothatunk joghurt, túró és gyümölcsök felhasználásával. Próbáld ki!

Natúr joghurtból bármit

A natúr joghurt az egyik legsokoldalúbb összetevő a sütés nélküli tortákhoz. Némi cukor hozzáadásával isteni alapkrém készíthető belőle, melyet a felvert tejszínnel és a zselatinnal ízlés szerint tovább variálhatunk. Fontos, hogy legalább három-négy órára hagyjuk pihenni a hűtőben, különben folyékony marad és nem tudjuk majd szeletelni.

Túróval is sikerül

A sütés nélküli torta nem jelent kihívást akkor sem, ha csak túrót találunk a hűtőben. Sőt! Így is isteni krémeket készíthetünk, nem kell más hozzá mint egy kis zselatin. A leendő legjobb barátunkkal ugyanis könnyűszerrel sűríthetjük, zselésíthetjük a tortáinkat, tejföllel pedig ízlés szerint tovább krémesíthetjük őket.

A krémet és a tortalapot bármilyen szezonális gyümölccsel feldobhatjuk, legyen az eper, málna, ribizli vagy áfonya, így legalább meglesz a napi vitamin.

Még több sütés nélküli torta recept itt >>

A sütés nélküli tortákban éppen az a jó, hogy liszt és tojás nélkül, kevés alapanyagból is összeállíthatóak, így sok kalóriát megspórolhatunk. Ha a gyümölcs lesz a domináns ezekben a könnyű desszertekben, akkor kevésbé hizlal.

Kevés kalória, nagy élvezet

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek