hozzászólások (2)

leírás

Állati csontból, porcból kinyert színtelen, szagtalan zselésítő anyag. A zselatin por és lap formában kerül forgalomba. A lapzselatin felhasználása: ha melege folyadékba kerül, rögtön beletehetjük a lapokat és addig keverjük, míg fel nem oldódik, ha hideg folyadékhoz szeretnénk adni, először tegyük hideg vízbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk ki és kevés forró vízbe téve, kevergetve oldjuk fel, csak ezután kerül a hideg folyadékba. A porzselatint mindig a (hideg vagy meleg) folyadék tetejére szórjuk egyenletesen, ne kevergessük, várjunk, míg kissé megköt, csak aztán keverhetjük, amíg fel nem oldódik teljesen.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban.

Zselatin alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        oxigen85
        oxigen85 cs, 2012-05-17 06:27

        Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy "egy csomag" az hány grammot rejt?

        dorcs
        dorcs h, 2011-11-14 11:11

        Üdv!
        Azt szeretném megkérdezni, hogy a zselatin helyettesíthető-e tortazselével fondant-ban vagy nem?