Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Ha eddig kerested a tökéletes sült édesburgonya titkát, akkor nem kell tovább kutakodnod. Napi Tippünkben 3 tanácsot hoztunk, amitől ellenállhatatlan lesz a sült édesburid!

Az édeskrumpli sütése nem nagy ördöngösség, de mindig lehet finomítani a folyamaton. Ezzel a 3 trükkel új szintre emelheted a sült batátád ízét, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját! Napi Tippünkben a tökéletes sült édesburgonya titkát mutatjuk meg!

Hagyj neki teret

Ha csak egy dolgot is megfogadsz az alábbiakból, az legyen az, hogy mindenféle körülmények között elkerülöd a túlzsúfoltságot. Különösen fontos ez olyan alapanyagok és ételek – csirkecomb, brokkoli, édesburgonya – esetében, amikor a cél az egyenletes barnulás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az édesburgonya igazán magának való, kell neki a tér ahhoz, hogy jól átsüljön és ropogós szélű legyen.

Nagyjából 2-2,5 cm távolságra törekedj a burgonyaszemek között.

Ez jó, száraz, forró légáramlást eredményez, ami lehetővé teszi, hogy a burgonyadarabok nedvessége elpárologjon, miközben hagyja, hogy jobban megszáradjanak és ropogósabbak legyenek.

Vesd be ezt a 3 trükköt, és tökéletes lesz a sült édesburgonyád

Forgasd

Amíg az édesburgonya sül, az is fontos, hogy viszonylag rendszeresen, körülbelül ötpercenként megforgasd. Ez lehetővé teszi, hogy az édeskrumplidarabok mindkét oldala karamellizálódjon. Akárcsak hússütés esetében, a tepsivel érintkező oldal sokkal jobban átsül, ropogósabb kérget kap, mint az, amelyik szabadon van. Ha légkeverésesre állítod, akkor is szükség van a forgatásra, de ritkábban.

Fűszerezz okosan

A kezedben van már, hogy mielőtt bedobnád a sütőbe az édeskrumplit, be is fűszerezed, legalább a sóval, esetleg borssal. Na ennek az ösztönös mozdulatnak kell megálljt parancsolni. Az előzetes sózás miatt ugyanis a krumpli elkezdi kiengedni magából a nedvességet, ami kontraproduktív, ha a cél az, hogy ropogós legyen. Persze be lehet sózni, aztán a felületi nedvességet letörölni a burikról sütés előtt, de érdemes egy próbát tenni az utólagos sózással.

Nem is olyan nehéz ropogósra sütni

Plusz, ha valamilyen különlegesebb fűszerezést használsz, például fahéjat, chilipelyhet és juharszirupot keversz össze a fűszeres-édes élmény érdekében, akkor az akár még meg is éghet. Ha sütés után adod hozzá, viszont megmarad az ütős ízvilág.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tippet olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek