édesburgonya

Így süss rakott krumplit, ha nincs elég tojás vagy krumpli

A tojás mellett a krumpli is hatósági áras termék lett a közelmúltban, így bár kedvezőbb fix áron vásárolhatjuk meg, de ahogy más hatósági áras termékek esetében, itt is előfordulhat, hogy készlethiány lesz az üzletekben. Mi lesz így az egyik hatalmas kedvencünkkel, a rakott krumplival, ha nem lehet majd tojást kapni a boltokban? Készítsünk helyette más, de hasonlóan finom rakottakat.

Szekeres Dóra

12 batátás köret húsvétra, ha már unod a kolompért

Krumplit bármikor képesek vagyunk enni, ez alól természetesen a húsvéti ünnepkör sem képez kivételt. Azonban az idei évben inkább váltsunk a burgonya narancssárga rokonára, a batátára, alias édesburgonyára, ugyanis ezzel a zöldséggel is megannyi izgalmas köret készülhet.

Nosalty

9 sokszínű rakott zöldség, ami lehet köret, de főétel is

Legyen a tél is a rakott zöldségek ideje. Ilyenkor is rengeteg olyan (ráadásul szép színben pompázó) alapanyagunk akad, ami egy kis szeleteléssel, rétegezéssel és sütéssel fantasztikus fogássá varázsolható. Adhatjuk húsok mellé őket, de akár egymagukban is válhat belőlük teljes értékű lakoma.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.