A trükk, amitől új életre kel a fonnyadt leveles zöldség

Napi Tippünkben megmutatjuk, mit tegyél, ha megfonnyadtak a zöld leveles zöldségeid, de nem akarod kidobni őket (mert nem is kell)!

A leveles zöldségek trükkösek. A piacon és a boltban gyönyörűek, ropogós leveleikkel kéretik magukat, majd, miután hazaviszed és akár csak pár napig nem foglalkozol velük, elindulnak a fonnyadás útján. Nincs is szomorúbb látvány, mint az összefonnyadt spenótleveleknél (amiből viszont spenótport készíthetsz), salátáknál és mángoldcsokroknál. Korábban már írtunk róla, hogy gyakran egy kis víz javít a helyzeten, de most egy másik trükköt hoztunk, amivel újra életre keltheted a zöldeket.

A trükk, amitől újra életre kel a fonnyadt leveles zöldség

A mikrohullámú sütő menti meg a leveles zöldeket

Nem, nem arról van szó, hogy egy turmixban kellene elrejteni az ernyedt leveleket, annál sokkal jobb ez a trükk: párold meg őket a mikróban.

A mikrohullámú sütő szokatlan módja lehet a szomorú, fonnyadt zöldek megmentésének, ám pofonegyszerű és gyors is, hiszen nagyjából feleannyi idő alatt megfőnek a levelek, mint más eljárással.

Miután leöblítetted a leveleket, adj egy kis vizet vagy húslevest a zöldekkel teli tálba, és fedd le.

Tedd be a mikróba a tálat egy-két percre, viszont az olyan zöldek esetében, mint a kelkáposzta akár négy percre is szükséged lehet. Ez az eljárás olyan zsenge, ízletes zöldeket eredményez, amelyeknek ugyanolyan íze lesz, mintha a tűzhelyen pároltad volna meg őket.

Milyen folyadékot használj a zöldségek mikrózásához?

A zöldségek mikrózása során mindennél fontosabb, hogy a tálban legyen folyadék.

Enélkül a leveles zöldek magas ásványi anyag tartalmuk miatt hajlamosak szikrákat okozni. Ennek elkerülése érdekében aprítsd fel a zöldségeket, és győződj meg róla, hogy ellepi őket a víz, a húsleves vagy az olaj.

Ami az ízvilágot illeti, a spenót enyhe íze miatt szükség lehet valami pikánsabbra, például zöldséglevesre a folyamathoz.

Forrázás előtt dobd bele a leveleket a folyadékba, és szórd meg a kedvenc fűszernövényeiddel és fűszereiddel. Nem igényel sok erőfeszítést, mégis, ez a gyors és egyszerű köret bármilyen fogás ízletes kiegészítője lehet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai praktikák minden helyzetre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek