Viszlát, csoffadt brokkoli: ezzel a trükkel bármikor újraélesztheted fonnyadt zöldségeidet

Megvetted a gyönyörű zöldségeket a piacon, de aztán azzal a lendülettel, ahogy betetted a hűtőbe, meg is feledkeztél róluk? A fonnyadt zöldségekbe is könnyedén új életet lehelhetsz ezzel az egyszerű trükkel.

A TikTok a konyhai trükkök kifogyhatatlan tárháza, és van köztük néhány, amely valóban életmentő. Például a videómegosztónak köszönhetően tudjuk, hogyan lehet a paradicsomszószt eltüntetni a műanyag dobozokról, vagy hogy miként is kell valójában használni a krumplihámozót. Most egy újabb bölcsesség kapott szárnyra, mégpedig hogy a fonnyadt, élettelen brokkolit miként lehet újra gusztává és ehetővé varázsolni, ami az élelmiszerpazarlás megelőzésében jelent nagy segítséget.

Lehelj életet a fonnyadni készülő brokkolikba is ezzel a trükkel

A hűtő sarkában elárvult brokkolit ezentúl nem kell kidobnod, hanem egy kis gondoskodással újra ehetővé teheted. A TikTokon látott napvilágot a bűvészmutatvány, aminek köszönhetően a szomorú, fonnyadt brokkolit ismét zöld pompájába emelheted.

Alesha Ruddenklau (@alesharuddenklau) videójában először levágja a brokkoli szárát, majd egy pohár vízbe teszi, mint egy virágcsokrot, végül az egész kompozíciót a hűtőbe helyezi.

@alesharuddenklau

Good as new! #lifehack #fyp

Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Pár órával később kiveszi a brokkolit a hűtőből, és mintha épp most vette volna a piacon, újra étvágygerjesztő formába került a zöldség. Mindössze csak egy kis vízre volt ehhez szükség. Elmondása szerint nemcsak brokkolival működik a dolog, hanem répával, salátával, zellerrel és pasztinákkal is, és nekünk van egy olyan érzésünk, hogy a karfiol is hasonló módon reagálna a fürdőre. Kipróbálod?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?