Viszlát, csoffadt brokkoli: ezzel a trükkel bármikor újraélesztheted fonnyadt zöldségeidet

Megvetted a gyönyörű zöldségeket a piacon, de aztán azzal a lendülettel, ahogy betetted a hűtőbe, meg is feledkeztél róluk? A fonnyadt zöldségekbe is könnyedén új életet lehelhetsz ezzel az egyszerű trükkel.

A TikTok a konyhai trükkök kifogyhatatlan tárháza, és van köztük néhány, amely valóban életmentő. Például a videómegosztónak köszönhetően tudjuk, hogyan lehet a paradicsomszószt eltüntetni a műanyag dobozokról, vagy hogy miként is kell valójában használni a krumplihámozót. Most egy újabb bölcsesség kapott szárnyra, mégpedig hogy a fonnyadt, élettelen brokkolit miként lehet újra gusztává és ehetővé varázsolni, ami az élelmiszerpazarlás megelőzésében jelent nagy segítséget.

Lehelj életet a fonnyadni készülő brokkolikba is ezzel a trükkel

A hűtő sarkában elárvult brokkolit ezentúl nem kell kidobnod, hanem egy kis gondoskodással újra ehetővé teheted. A TikTokon látott napvilágot a bűvészmutatvány, aminek köszönhetően a szomorú, fonnyadt brokkolit ismét zöld pompájába emelheted.

Alesha Ruddenklau (@alesharuddenklau) videójában először levágja a brokkoli szárát, majd egy pohár vízbe teszi, mint egy virágcsokrot, végül az egész kompozíciót a hűtőbe helyezi.

@alesharuddenklau

Good as new! #lifehack #fyp

Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Pár órával később kiveszi a brokkolit a hűtőből, és mintha épp most vette volna a piacon, újra étvágygerjesztő formába került a zöldség. Mindössze csak egy kis vízre volt ehhez szükség. Elmondása szerint nemcsak brokkolival működik a dolog, hanem répával, salátával, zellerrel és pasztinákkal is, és nekünk van egy olyan érzésünk, hogy a karfiol is hasonló módon reagálna a fürdőre. Kipróbálod?

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...