Két király kukoricapucolási módszer, ami tényleg működik

Persze a kukoricapucolás nem egy embert próbáló művelet, de ha lehet hatékonyabban, miért ne úgy csinálnánk? Két, az interneten terjedő módszert hoztunk, amelyek bizonyítottan működnek. Jöjjön mai Napi Tippünk!

Nincs is jobb nyári vacsi, mint a főtt kukorica vagy a grillezett kukorica. Főleg, hogy nem igényel sok odafigyelést, és gyorsan elkészül – a legtöbb energiát a kukoricacsövek megpucolása viszi el. Az internet azonban itt is a segítségünkre siet több módszerrel is. Az alábbi két trükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan tudod megtisztítani a kukoricát, anélkül, hogy percekig szedegetnéd róla a leveleket, és hogy kósza szálakat kellene utána vadásznod. Mindkét módszer pofonegyszerű, és csak egy mikróra lesz szükséged hozzájuk.

Két király kukoricapucolási módszer, ami tényleg működik

Ken módszere: mikrós kukorica

Ken YouTube-videója 2014-es, de a benne látható módszer időtálló. Nem kell mást tenned, mint fogni egy-két kukoricacsövet, és betenni a mikróba, majd négy percen keresztül melegíteni őket. Ha lejárt az idő, egy konyhai kesztyűvel vagy ronggyal óvatosan vedd ki őket.

Vágj le néhány centit a végükből, majd egyszerűen csúsztasd ki a levelek közül a kukoricát.

A videóból nem derül ki, hogy milyen paraméterekkel dolgozott Ken, azonban, ha egy 1100 wattos mikrót 8-as fokozatra (10-ből) állítasz, akkor már működni fog a dolog. Amikor levágod a kukorica végét, érdemes egy törölközővel lefogni, hogy stabil legyen, és ne égesse meg a kezedet.

Alicia Daw módszere: mikró + nedves papírtörlő

Július elején Alicia egy Instagram reels-videóban osztotta meg az ő tuti módszerét kukoricapucoláshoz. Kenhez hasonlóan Alicia is a mikróba teszi pár percre a kukoricát, azonban van egy csavar az ő módszerében: egy nedves törlőkendőt tesz a mikró sarkába a kukoricával együtt, és csövenként öt percig mikrózza őket.

Az eredmény magáért beszél. Akárcsak az előbbi módszernél, a kukorica itt is forró, amikor kikerült a mikróból, de egy konyharuhával meg lehet fogni, aztán ugyanolyan könnyen ki lehet csúsztatni a tiszta kukoricát a héjából, mint a fenti eljárásnál.

Az egyetlen különbség, hogy ha a kukorica nem túl friss, vagy különösen száraz helyen élsz, akkor a megnedvesített papírtörlő segít a kukorica gőzének kijutni a héjából, és ettől a végeredmény finomabb lehet.

Hátrányok

Mindkét módszerhez mikró szükséges, ami nem biztos, hogy mindenütt elérhető, ha éppen nyaralsz. Ráadásul a kukorica mindkét esetben csak enyhén fő meg, ami korlátozza a felhasználását.

Megoldásként esetleg még utólag felteheted főni, hogy magában elropogtasd, vagy grillezheted, de ebben a formájában egy könnyű salátában is felhasználhatod.

A másik hátrány, hogy van némi járulékos veszteség, ami ugyan nem túl jelentős, mégis sajnálatos. Ha te sem akarsz ételt kidobni, akkor várd meg, amíg kihűl a kukorica a mikróból kivéve, és utána távolítsd el a héjából.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos tippekkel gazadgodhat a tárházad:

Címlapról ajánljuk

További cikkek