Így hámozd meg a barackot egyszerűen, kés nélkül

Ugyan a barackot legtöbbször a héjával együtt esszük, ha mégis csupaszon van rájuk szükséged, ezzel a módszerrel könnyen és gyorsan meghámozhatod őket, és még késre sem lesz szükséged.

Ki ne imádná a friss, lédús őszibarackot magába megenni?! Isteni, és nyilván senki sem fog azzal pepecselni, hogy leszedje a héját. Ugyanakkor, ha például pitét vagy fagylaltot készítesz az őszibarackból, a héj zavaró lehet. De mégis mivel? Krumplihámozóval? Késsel? Nem, ennél van egy sokkal jobb ötletünk. Mondjuk is, hogyan hámozd meg az őszibarackot!

Így hámozd meg a barackot egyszerűen, kés nélkül

A módszer, amivel anélkül tudod meghámozni nagy mennyiségű őszibarackot, hogy az a veszély fenyegetne, hogy megvágod magad:

30 perces őszibarackos fordított

Őszibarackból rengeteg ízletes és zamatos süteményt süthetünk, mondjuk nem biztos, hogy mindig mindegyikre lesz időnk. Ha éppen csak 30 percünk van, és akad otthon leveles tészta, akkor ...

  • Blansírozd az őszibarackot. Egyszerűen forralj fel egy nagy fazék vizet, majd óvatosan dobd bele az őszibarackokat. A blansírozás egy főzési technika, ami jelen helyzetben segít neked meglazítani az őszibarack héját, így könnyebben el lehet majd távolítani azt. A folyamat gyors, kb. 30 másodpercet vesz igénybe, ezért fokozottan ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig főni az őszibarackot.
  • Sokkold az őszibarackot. Egy kanállal merd ki az őszibarackot a lábasból, és azonnal tedd jégfürdőbe, azaz egy jeges vízzel teli nagy tálba.

Ez a sokkolás gyorsan lehűti az őszibarackot, és megakadályozza, hogy belül pépes, túlfőtt állagúvá váljon. Ügyelj arra, hogy előre elkészítsd a jeges fürdőt, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod.

  • Hámozd meg. Ha kihűlt, vedd ki az őszibarackot a jégfürdőből. Kézzel óvatosan húzd le a bőrt róluk – minimális erőfeszítéssel engedni fognak. Végül távolítsd el a magokat, majd vágd fel szükség szerint az őszibarackokat.

Használd fel gyorsan egy friss nyári salátában vagy fagyaszd le őket későbbre!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a nyári gyümölcsöket is imádjuk:

Legújabb receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...