5 kukoricás finomság

Végre kukoricaszezon! Nem csak főzve szeretjük, számos étel elmaradhatatlan hozzávalója. Öt receptet ajánlunk, melyek bőven használnak a kis sárga szemekből. 

A világ számos pontján termesztik és kedvelik a kukoricát, hosszú évszázadok óta kedvelt haszonnövény, ami rengeteg étel alapanyagául szolgál és persze magában fogyasztva is nagyon népszerű. 5 olyan receptet ajánlunk, melyeknek szerves része a kukorica, amit fagyasztva, konzervben vehetünk meg, az elszántak pedig a kukoricacsövekről le is morzsolhatják a szemeket – előfőzés után.

Quesadillas

Az egyik legnépszerűbb, mexikói eredetű szendvics, az alapnak számító tortillalapokkal, fűszerekkel, hússal, a kukorica is dukál mellé, elképzelhetetlen lenne enélkül a quesadillas.

Csirkés taco

És akkor még több mexikói! Még a tortilla is kukoricából készül, persze az eredeti tacónak egy sokkal könnyedebb, ahogy a recept is fogalmaz, „amerikanizált” változata. Ez a magyar ízlésre is tökéletesen passzol, mégis kicsit más, kísérletezz bátran!

Zöldséges bhajiya

Isteni zöldségfasírt, aki egyszer megkóstolta, nem mondom, hogy nem akar majd mást enni, de ezt biztosan felveszi a repertoárjába. Rengeteg zöldség csípősen vagy chili nélkül, a kukorica az egyik legdominánsabb hozzávaló.

Chili sin carne – a vegán chilis bab

Bár a húsevők biztosan fintorogva görgetik lejjebb e sorokat, egészen meglepő, hogy hús nélkül is lehet ennyire finom a chilis bab, amiben azért a kukorica elengedhetetlen hozzávaló. A sok zöldség szuper egytálétellé áll össze!

Főtt kukorica

És a nagy etalon, a balatoni nyár egyik szimbóluma, a főtt kukorica. Otthon sokkal gazdaságosabb persze megfőzni és elmajszolni, jó, ha rögtön 6-7 csővel készülünk, mert elég gyorsan el szokott fogyni. Még most főzzünk sokat, amikor olcsón lehet kukoricát kapni a piacokon!

{ CKÉP = 54426, 4 }

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek