Mit ér a burger, ha vega?

Ha éhes vagy, vegetáriánus, és szereted a puha buciba bújtatott friss zöldségeket, szószokat és más finomságokat, akkor minden pénzt... Íme, a leges-leges-legjobb vegaburgerek!

Az étel apró örömei

Ha Kópháza felé tervezed elhagyni az országot, nem sokkal az osztrák határ előtt található Újkér, és a falun belül a főút melletti büfé. Amikor kopogó szemekkel autózol, egy luxus étteremnél is csábítóbb a hely. Leparkolsz, sorban állsz, majd félve megkérdezed, hogy van-e valami vegetáriánusnak való étek, majd láss csodát, van! És a csoda csak fokozódik, amikor a tányéron meglátod a hatalmas, édeskés buciba halmozott uborka-, paradicsom-, sajt- és hagymaszeleteket, rengeteg salátalevelet, mustárral, ketchuppal meglocsolva. Azóta ez számomra a vegaburgerek etalonja.

Így lesz vega a burger!

A gyorséttermek térnyerésének „hála" ritkán ehetünk igazi, békebeli, retro hamburgert. Maximum, ha magunk készítjük. A hipermarketekben és a pékségekben beszerezheted a kedvedre való zsemlét, bucit vagy bármilyen – sajtos, szezámmagos, sokmagos – péksüteményt, amiben el tudod képzelni a zöldségkavalkádot és a többi bele valót. Utána irány a zöldséges, ahol hagymát, salátát, paradicsomot, uborkát vehetsz a vegaburgeredbe, de a retrohangulat kedvéért csalamádéval vagy csemegeuborkával is felszerelkezhetsz. Kardinális kérdés következik, mivel pótold a húspogácsát? Ahogy fasírtot, úgy „pogácsát" is csinálhatsz szójából, gombából vagy zöldségekből, de egy szelet rántott sajt is megállja a helyét benne. És persze a szószok ízlés szerint – mustár, majonéz, ketchup –, de meg is bolondíthatod a vegaburgert mézes-mustáros öntettel, sajtmártással vagy fűszeres pestóval is.

Gombás-túrós vega fasírt

Történelmi pillanat! Az első felkerült receptem az első fényképezőgépem közreműködésével... :) Az étel története csupán annyi, hogy éhes voltam, kinyitottam a hűtőt, és a ...

Cukkini fasírt 5. - vegán

Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban ...

Gombafasírt PiriButyok konyhájából

Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha ...

Sütőben sült rántott sajt

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

Almával töltött camembert

A camembert-t minden formájában szeretem. Ez a recept (illetve az ötlete) egy Horváth Ilona-könyvecskéből jött, csak mikor odáig jutottam, hogy elkészítsem, épp nem volt kéznél a ...

Vagány vegavagdaltak >>

A NoSalty vegetáriánus receptjeiért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Szaftos vegán mac&cheese

Bizony, sajt nélkül is lehet sajtos makarónit készíteni: ez a vegán recept ráadásul nem az élelmiszerboltok feldolgozott sajthelyettesítő termékeit használja, hanem egészséges ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...