Mit ér a burger, ha vega?

Ha éhes vagy, vegetáriánus, és szereted a puha buciba bújtatott friss zöldségeket, szószokat és más finomságokat, akkor minden pénzt... Íme, a leges-leges-legjobb vegaburgerek!

Az étel apró örömei

Ha Kópháza felé tervezed elhagyni az országot, nem sokkal az osztrák határ előtt található Újkér, és a falun belül a főút melletti büfé. Amikor kopogó szemekkel autózol, egy luxus étteremnél is csábítóbb a hely. Leparkolsz, sorban állsz, majd félve megkérdezed, hogy van-e valami vegetáriánusnak való étek, majd láss csodát, van! És a csoda csak fokozódik, amikor a tányéron meglátod a hatalmas, édeskés buciba halmozott uborka-, paradicsom-, sajt- és hagymaszeleteket, rengeteg salátalevelet, mustárral, ketchuppal meglocsolva. Azóta ez számomra a vegaburgerek etalonja.

Így lesz vega a burger!

A gyorséttermek térnyerésének „hála" ritkán ehetünk igazi, békebeli, retro hamburgert. Maximum, ha magunk készítjük. A hipermarketekben és a pékségekben beszerezheted a kedvedre való zsemlét, bucit vagy bármilyen – sajtos, szezámmagos, sokmagos – péksüteményt, amiben el tudod képzelni a zöldségkavalkádot és a többi bele valót. Utána irány a zöldséges, ahol hagymát, salátát, paradicsomot, uborkát vehetsz a vegaburgeredbe, de a retrohangulat kedvéért csalamádéval vagy csemegeuborkával is felszerelkezhetsz. Kardinális kérdés következik, mivel pótold a húspogácsát? Ahogy fasírtot, úgy „pogácsát" is csinálhatsz szójából, gombából vagy zöldségekből, de egy szelet rántott sajt is megállja a helyét benne. És persze a szószok ízlés szerint – mustár, majonéz, ketchup –, de meg is bolondíthatod a vegaburgert mézes-mustáros öntettel, sajtmártással vagy fűszeres pestóval is.

Vagány vegavagdaltak >>

A NoSalty vegetáriánus receptjeiért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek