10 gyógyító étek a másnapos gyomornak

Sokat inni nem ajánlatos, de ha mégis megtörtént a baj, a másnapos gyomrot kezelni kell. Mi ezekre szavazunk!

Az emberek - legalábbis egy bizonyos kor után - nem szándékosan lesznek másnaposak. Sokszor elég egy baráti összejövetel, plusz egy üveg bor, amit már nem kellett volna kinyitni, egy munkahelyi buli, ahol mindenkivel koccintani kell, és így tovább. Ha már megtörtént a baj, jó eséllyel számíthatunk a kellemetlen másnapra.

A fejfájás mellett a legkellemetlenebb tünet, hogy úgy érezzünk, a gyomrunkból mindjárt kitör valami kis szörny, akár az Alien-ben. A legtöbb ember valami nehéz, nagyon zsíros ételre vágyik ilyenkor - nem is csoda, a kínzó gyomorsav lecsillapítására a zsír a legalkalmasabb. Mégsem tanácsos ilyenkor leküldeni egy jó adag disznótorost hagymás-zsíros krumplival, mert az amúgy is gyenge gyomrot úgy megterheli, hogy a nap hátralévő részében kómás fáradtság lesz úrrá rajtunk. Alapszabály, hogy ilyenkor sok vizet igyunk - sok részletben, kis kortyokkal - de van pár tippünk arra is, hogy mit együnk, hogy lehetőleg túléljük a napot.

 1. 1.

  Phở bò

 2. 2.

  Húsleves (Orja leves)

 3. 3.

  Igazi chili con carne (Chilis bab 3.)

 4. 4.

  Karibi burger

 5. 5.

  Pad thai Dacota konyhájából

 6. 6.

  Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

 7. 7.

  Újévi korhelyleves

 8. 8.

  Gyors indiai vajas csirke

 9. 9.

  Lángos Coook konyhájából

 10. 10.

  Igazi görög gyros házilag

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!