14 nagyon magyaros leves, amitől megdobban a szív

Vöröshagymás-pirospaprikás alap zsiradékon, hús és zöldségek: általában ez a magyaros levesek alapja. Mutatunk babos, káposztás, krumplis, gombás, marhahúsos, kolbászos verziót is. Minden sűrű és gazdag magyaros leves egy helyen!

A magyaros levesek tárháza ha nem is végtelen, de igazán színes. Tény, hogy az ízvilág alapja hasonló lehet, de ezt nem is bánjuk, ettől magyaros mind. Kötött tésztás, lebbencs, kolbászos, marhahúsos, babos vagy káposztás a kedvenc magyaros levesed?

  1. 1.

    Kötött-tészta leves

  2. 2.

    Az eredeti palócleves receptje

  3. 3.

    Kaszás leves gazdagon

  4. 4.

    Bakonyi betyárleves Dacotától

  5. 5.

    Gulyásleves marhahúsból, csipetkével

  6. 6.

    Zöldborsóleves vajas galuskával

  7. 7.

    Klasszikus becsinált leves

  8. 8.

    Jókai-bableves Gundel alapján

  9. 9.

    Laskaleves

  10. 10.

    Kolbászos krumplileves

  11. 11.

    Görcsleves

  12. 12.

    A mi korhelylevesünk

  13. 13.

    Kolbászos lebbencsleves

  14. 14.

    Magyaros gombaleves vajas galuskával

Még több magyaros leves itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek