r
Nosalty Logó

Magyaros gombaleves vajas galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Magyaros gombaleves vajas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 167 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1342 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1941 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 167 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2670.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    821 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    15527 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4009 micro
Összesen 1342 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Kettőt keverünk rajta, és hozzáadjuk a répákat és a gombát.
  3. Elkeverjük, megszórjuk majorannával, sózzuk, borsozzuk, felöltjük vízzel, lefedjük, és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
  4. A tejfölt kikeverjük 1 púpozott ek liszttel, belemerünk egy kanállal a léből, és csomómentesre keverjük.
  5. Hozzáadjuk a leveshez. A tojást kikeverjük a maradék liszttel, adunk hozzá egy csipet sót, és hozzáöntjük az olvasztott vajat. Csomómentesre keverjük, és szépen beleszaggatjuk a levesbe. Várunk 1-2 percet, míg feljönnek a galuskák a felszínre, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, megvárjuk, míg a leves rottyan egyet, és elzárjuk alatt a gázt.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 126
  • 7 napos nézettség: 887
  • Össznézettség: 226205
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Ajánló

Egy kis plusz tejföl biztos nem árt neki...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sok tejföl, puha vajas galuska, és petrezselyem...mi így szeretjük a magyaros gombalevest!

Hozzászólások (3)

naturka

A tejfölt mikor és hova kellene felhasználnom , az kimaradt :(?!

Panno

Kedves naturka! Köszönjük az észrevételt, korrigáltuk a receptet. Üdvözlettel: Szalánczi Anna Nosalty

naturka

Hálás köszönet érte ! :)

krompkati

Az elkészítés során kétszer van szükség a megolvasztott vajra - az elején a hagyma pirításához stb., majd a vajgaluskához -, de a hozzávalók között egyszer szerepel 2 ev?kanálnyi. Valójában mennyi vajra van szükség a recepthez összesen, és a két fázishoz egyenként? Köszönöm szépen a választ el?re is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek