Lilu: a spenót nálunk a favorit

Liluéknál a spenót kiemelt helyen szerepel az étrendben, rengeteg fogást készítenek belőle. Rajong a mediterrán konyháért, és rájött, mi a titka, ha meg akarja tartani a súlyát.

fotókredit: rtlklub.sajtoklub.tv/Nánási Pál

Az RTL Klub műsorvezetőjeként jut időd a főzésre?

Jellemzően nincs rendszeresség az étkezésemben, mikor dolgozom, akkor meg főleg nem tudok elegendő figyelmet a táplálkozásra fordítani. Mióta megszületett a kisfiam, azóta persze nekiálltam főzni, mert azt nagyon fontosnak tartom, hogy neki mindig meleg ételt tehessek az asztalra. Sokszor alakul úgy, hogy őt megetetem, majd én teszek-veszek tovább, és arról megfeledkezem, hogy én még nem is ettem. Arra viszont nincsen igényem, hogy háromszor is egyek a nap során.

Hétvégén azért összejön a család?

Hétvégén mindig közös családi ebédeket rendezünk, sokszor vagyunk nálunk és olyankor én főzök, nagyon szeretünk együtt lenni, ez egy kőbe vésett pont az életünkben. Rengeteg kedvencünk van, az olaszos töltött tészták rendkívül népszerűek nálunk, illetve a mindenféle sajtos húsok, ezekért elsősorban a gyerekek rajonganak. Alapanyagokat tekintve a csirke és a pulyka jöhetnek szóba, sertéshúst viszont egyáltalán nem eszünk, ellenben tésztákat, rengeteg salátát igen. Koktélparadicsom, olívaolaj, rukkola szinte mindig vannak otthon.

Kedvenc nyári ételek?

Nyáron sok-sok gyümölcsleveset fogyasztok, könnyű, szezonális salátákat, ezeket a férjem is szereti. A spenót nálunk kiemelt helyen szerepel az étrendben, rengeteg fogást készítek belőle, mert még a kisfiam is szívesen megeszi.

Hogy állsz a fogyókúrákkal?

Nincsenek nagy titkaim, nem próbálkozom őrült diétákkal. Mostanra már megismertem a testemet, tudom, mi az, amivel megtarthatom a súlyomat. Este általában már egyáltalán nem eszem vagy csak akkor, ha egész nap nem ettem semmit. Mikor terhes voltam, csak arra figyeltem, hogy minőségi, egészséges ételeket fogyasszak, akkor nem a súlyom volt a fontos. A szoptatás alatt aztán arra összpontosítottam, hogy eleget egyek, ilyenkor szerintem nem is merül fel a fogyókúra gondolata, az volt a legfontosabb, hogy ne vonjak meg semmit magamtól, ha éhes voltam.

Mindig reggelizel?

Reggelizni mindig szoktam, ezt betartom. Ezzel az étkezéssel aztán elég sokáig kibírom, eszem délután és este már nem, ez pedig meg is felel a szervezetemnek, illetve annak, amennyire én napközben éhesnek érzem magamat. Sok zöldséggel készítem az ételeimet, a kisfiamnál ügyelek rá, hogy változatosan egyen, gyakori a csirkemáj, de rendszeresen eszik halat, csirkét, ha hajlandó rá, akkor zöldséget is. A tésztákat spenóttal vagy rukkolával kombinálom, de mindent igyekszem Dávid szájízének megfelelően, ám egészségesen elkészíteni.

Tuti tipp, ha felcsúszik 1-2 kiló?

Akkor egyszerűen megvonom a szénhidrátot. Bár kenyeret már egyáltalán nem eszem, és főzéshez, sütéshez is teljes kiőrlésű liszteket használok. Ha szigorú diétát tartok, és nagyon kívánom az édeset, egy kis túrót megédesítek vagy kevés tejfölbe gyümölcsöket aprítok és azt fogyasztom édesség gyanánt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek