r
Nosalty Logó

Spenót pesto

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Spenót pesto
adag
Előkészítés
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 266 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 1069 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 392 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1027 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2196 micro
Összesen 266 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8785 micro
Összesen 1069 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3230 micro
Összesen 392 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet.
  2. A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A spenóthoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a fokhagymát és a parmezánt, botmixerrel pépesítjük és összekeverjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Végül sóval és borssal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 436
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 60
  • Össznézettség: 72871
  • Feltöltés dátuma: 2008. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különféle variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem pesto, koriander pesto és a rukkola pesto hallatán sem. Bármilyen fűszernövényből vagy alapanyagból készítsük is, egy a lényeg: a sűrű állagú, aromadús végeredmény. Az én pesto variációm bébi spenótból készült. A pesto legkézenfekvőbb és legegyszerűbb felhasználási módja a pestos tészta. Ezen kívül készíthetünk még vele halas, szárnyas fogásokat és tehetjük szendvicsekre is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek