A legkrémesebb sajt: mascarpone

Nehéz elképzelni, milyen volt az élet az Újvilág felfedezése előtt. Se paradicsom, se paprika, se burgonya. De legalább olyan nehéz elképzelni, milyen lehetett a mascarpone nélküli világ!

A pótolhatatlan

Mindjárt adódik az első probléma, miszerint, ha nincs mascarpone, nincs tiramisu. Mert a világra szóló karrierhez természetesen szükség volt arra, hogy mindenki függővé váljon a tiramisutól, és annak elemi alkotójától. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de kísérletező kedvűek a házi verzióval is megpróbálkozhatnak!

Még több mascarponés recept itt >>

A tiramisu-hegyen túl

Szeretjük, és hálásak is lehetünk a tiramisunak, hogy bedobta a mascarpone nevét a köztudatba. Hiszen a Lombardiából származó, 16. században született, semleges ízű, tehéntejből készült, sótlan, nyers, olasz friss sajt jóval többre is képes. Sőt, halkan és félve megjegyezzük, hogy magában nem is túl jó. De a jellegtelen, nagyon zsíros, tehát nagyon krémes állagának köszönhetően mindenféle fogást képes feldobni és megalapozni. Használhatjuk desszertkrémnek, gyümölccsel, kekszmorzsával, öntetekkel, készülhet belőle sajttorta és tortakrém, pite, rusztikus kenyérre kenegető, kenhetjük húsra, keverhetjük levesbe, főzhetünk belőle tésztaszószt.

Még több mascarponés recept itt >>

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek