A legkrémesebb sajt: mascarpone

Nehéz elképzelni, milyen volt az élet az Újvilág felfedezése előtt. Se paradicsom, se paprika, se burgonya. De legalább olyan nehéz elképzelni, milyen lehetett a mascarpone nélküli világ!

A pótolhatatlan

Mindjárt adódik az első probléma, miszerint, ha nincs mascarpone, nincs tiramisu. Mert a világra szóló karrierhez természetesen szükség volt arra, hogy mindenki függővé váljon a tiramisutól, és annak elemi alkotójától. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de kísérletező kedvűek a házi verzióval is megpróbálkozhatnak!

Még több mascarponés recept itt >>

A tiramisu-hegyen túl

Szeretjük, és hálásak is lehetünk a tiramisunak, hogy bedobta a mascarpone nevét a köztudatba. Hiszen a Lombardiából származó, 16. században született, semleges ízű, tehéntejből készült, sótlan, nyers, olasz friss sajt jóval többre is képes. Sőt, halkan és félve megjegyezzük, hogy magában nem is túl jó. De a jellegtelen, nagyon zsíros, tehát nagyon krémes állagának köszönhetően mindenféle fogást képes feldobni és megalapozni. Használhatjuk desszertkrémnek, gyümölccsel, kekszmorzsával, öntetekkel, készülhet belőle sajttorta és tortakrém, pite, rusztikus kenyérre kenegető, kenhetjük húsra, keverhetjük levesbe, főzhetünk belőle tésztaszószt.

Még több mascarponés recept itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...