Nosalty Logó

Házi krémsajt - mascarpone helyett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
animoni
Házi krémsajt - mascarpone helyett
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 891 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 223 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 891 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt szobahőmérsékleten hagyjuk kb. két óráig.
  2. Levesszük a tetejét, és a mikróban kézmelegre melegítjük.
  3. A mullapot kétrét hajtjuk, és beletesszük egy tésztaszűrőbe, majd az egészet egy edénybe helyezzük (lehetőleg olyanba, amibe nem esik bele a tésztaszűrő), úgy, hogy a szűrő és az edény alja között maradjon hely.
  4. A tejföl dobozát kicsit megnyomkodjuk, vigyázzunk, hogy a tejfölt lehetőleg ne törjük össze, majd beleborítjuk a tésztaszűrőbe. A doboz aljára késsel fúrunk egy kis lyukat, hogy könnyen kicsusszanjon a tejföl.
  5. A mullapot befőttes gumival összekötjük, és az egészet betesszük a hűtőbe jó két napra.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 49871
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 26.

Ajánló

Hamis tiramisuhoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

animoni 21 recept

A mascarpone nem egy olcsó dolog, sajnos. Így amikor egyszer tiramisut akartam mindenáron csinálni, elkezdtem felkutatni a világhálót, hogy mivel lehetne helyettesíteni. Krémsajt...hmmm..az is drága:-( Mikor már majdnem feladtam, akkor találtam rá a megoldásra Wiselady blogján. Én csak tiramisut szoktam ebből a receptből csinálni, máshoz, amihez mascarpone kell, még nem csináltam, nem tudom, hogy ahhoz jól megy-e. Az állaga keményebb, mint a mascarpone-é, valamint az íze kicsit savanykás, de elektromos habverővel és cukorral mindent meg lehet oldani:-)

Hozzászólások

Sweetie Pie

ez szuper!!!! pont gondolkodtam mi legyen a pünkösd alkalmából felhalmozott tejfölmennyiséggel :) egy kis tipp, ha mondjuk mégse egy darabban jönne ki az a fránya tejföl: a sz?r? felett a gézlapot finoman, enyhén megcsavarjuk, amíg el nem érjük a tejfölt magát, mint mikor a töml?s krémsajtot próbáljuk kipasszírozni a csomagolásból, tehát manuálisan csinálunk bel?le egy darab tejfölgombócot. a többit megoldja a gravitáció :)

Törölt felhasználó

Mascarpone helyett?! dehiszen a mascarponének az izetlenség a lényege míg a tejfölnek van egy igen jellegzetes íze... Vagy a melegítés során megváltozik ez íze?:O Én ezt nem nagyon értem:S

neni

Ha a tejfölb?l kicsöpög a savó, akkor már nem is olyan jellegzetes az íze. Én már régóta ezzel a módszerrel készítek krémsajtot, azzal a különbséggel, hogy én egyáltalán nem melegítem fel, csak egyszer?en hagyom (kb. én is két napig) hogy jól lecsöpögjön a tejföl.

Törölt felhasználó

Hetente elkeszitem ezt a hazi mascarponet, mindenhez felhasznalom, husokhoz is, sajttortat is csinaltam mar belole, pont olyan mintha az "igazi" mascarponebol lenne.Batran kiprobalhatja mindenki, mindenhez :) Ja, en sem melegitem , 3-4 napig hagyom csopogni a hutoben.

Piroska58

Én is a Wiselady blogján olvastam err?l a módszerr?l, aminek nagyon megörültem a mascarpone ára miatt. Egyébként egyáltalán nem savanyú,s?t teljesen semleges az íze. Wiselady organza anyagot javasolt. Nekem nagyon bevált, batyut csinálok a tejföl köré, aminek nem szabad összetörni, és kicsit segítek a savónak kicsorogni úgy, hogy megtekerem a batyut. Hidegen szoktam készíteni én is. Bármihez jó, amibe mascarpone kellene.

Törölt felhasználó

zseniális vagy, köszönöm szépen az 5letet, holnap már megy is egy cca. kilós doboznyi tejföl lógni! :) nylonharisnya egyébként nem jó? abban csináltam anno túrót (merthogy azt itt messzeföldön nem lehet kapni).

mislenbaba

.*.

Törölt felhasználó

Sziasztok!Ebb?l a mennyiségb?l kb hány dkg-os krémsajt marad majd?Köszi.Bogi

animoni

Üdv! Örülök, hogy tetszik ez az ötlet! :-D Az íze kicsit olyan, vagyis nekem, mintha tettem volna egy kis citromot a krémbe. Általában én vaníliás cukorral szoktam kicsit semlegesíteni ezt az ízt. De a tiramisuban már nem szoktam érezni, csak amikor összeállítom a krémet és közben kóstolgatom. Mondom máshoz még nem próbáltam ki, de nekem bevált. Én általában mullapot használok, igaz, hogy csak egyszer használatos, de viszont steril. Nylonharisnyával még nem próbáltam, az organza anyagot pedig nem ismerem. Miért kell melegíteni? Ha jól tudom, talán azért, hogy a savó jobban kicsöpögjön, de ez most egy tipp tényleg! Szép Napot! Üdv:animoni

animoni

Szia Bogi! Kb. 250g-os! Üdv

Törölt felhasználó

Ez szuper!!Köszi a gyors választ.Üdv:Bogi

Petra

2010. május 26-a legnézettebb receptje!

Piroska58

Az organza egy függöny anyag, bármelyik méteráru boltban lehet kapni. Üdv! Piroska

piakistvanne

Valamikori ruha pelenka is meg teszi a csepegtetéshez körül kell nézni a baba boltokban,de méterárú boltban lehet kapni géz anyagot csak több rétegben kell összevarni vagy türni.

Bató Edit

Kedves Animoni! Köszönöm ezt a jó ötletet! Én a tiramisun kívül szendvicskrémet is készítettem bel?le. Kétfélét. Az egyikbe friss kaprot, sót és kevés fokhagymát tettem. A másikba lilahagymát apróra vágva, ?rölt köményt és szintén sót kevertem. Most a paradicsomos, bazsalikomos változat felé kacsintgatunk a lányommal. Nálunk pirítóssal nagyon kapós volt. Esetleg próbáld ki. Üdv. Edit.

animoni

Szia! Kipróbáltam...Nyammmmm...Most készül a következ? adag, mert párom és 2 haverja egy ült? helyükben megették az összeset:-)

Bató Edit

Meg tudom érteni a fiúkat... Köszi még egyszer. Edit.

Törölt felhasználó

Szia! Igazán nem akarok a pénztárcádban kutakodni, de megkérdezhetném, hogy milyen ár kategóriában mozog egy ekkora mull lap?

Törölt felhasználó

Gyógyszertárban fejkötözó kend? tán méterszer méteres mullap is van, nem nagy összegért, bár mivel régen vettem, már nem emlékszem rá, mennyiért. Mrs Smith

Törölt felhasználó

Köszi szépen!

animoni

Szia! Legutóbb egy 1m*80cm-t 95.- vettem. Üdv:animoni

Törölt felhasználó

De jó! Én vagy a tízszeresére számítottam. Most már semmi sem állhat az utamba:) Ha jól sikerül utána szerintem nagyüzemi gyártásba fogok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek