r
Nosalty Logó

Tiramisu 1.

Petra
Tiramisu 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A tetejére

776
Kalória
15.8g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
42g
Zsír
63.8g
Víz
180.8g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
34g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 4646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 4646 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. A kávét lefőzzük, hogy mire elkészül a krém, kihűljön. A tojássárgákat a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd belsejéből kikapart magokkal együtt robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük, ezután kanalanként beleadagoljuk a mascarponét is. További 10 percet dolgoztatjuk a habverőt. A végén a rum felét belelöttyintjük a krémbe, másik felét a kihűlt kávéba.
  2. Egy méretesebb tálba (teljesen mindegy, hogy szögletes, ovális vagy kerek formájú) elkezdjük lerakni a kávéba épphogy belemártott babapiskótákat. Utána jön a krém, melyet meghintünk kakaóporral, és így tovább, míg a tál megtelik. (Ügyeljünk arra, hogy bőségesen maradjon krém a tiramisu tetejére!) Végül jó vastagon meghintjük kakaóporral.
  3. Legalább 24 órával fogyasztás előtt készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Több tiramisu recepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset. Azután, hogy egy észak-olaszországi falucska éttermében espresso bögrében tálalt tiramisut kanalaztunk, feladtam a további próbálkozásokat, és maximalizmusomra fittyet hányva, íme a majdnem tökéletes recept.

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...