Tiramisu 1.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tiramisuhoz
-
67g babapiskóta251 kcal
-
83g mascarpone337 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
31 kcal
-
17g rum39 kcal
-
33g kávé3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
11 kcal
-
17g rum39 kcal
A tetejére
-
11 kcal
Összesen
776
Kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tiramisuhoz
-
400g babapiskóta1504 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
50g gyümölcscukor184 kcal
-
100g rum231 kcal
-
200g kávé18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
68 kcal
-
100g rum231 kcal
A tetejére
-
68 kcal
Összesen
4646
Kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tiramisuhoz
-
26.5g babapiskóta100 kcal
-
33.1g mascarpone134 kcal
-
6.6g tojássárgája21 kcal
-
3.3g gyümölcscukor12 kcal
-
6.6g rum15 kcal
-
13.2g kávé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5 kcal
-
6.6g rum15 kcal
A tetejére
-
5 kcal
Összesen
308
Kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
776
Kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.9 g
Zsír
-
Összesen 252.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 854 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.7 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 382.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 833 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1117 micro
Összesen
4646
Kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
308
Kcal
Hozzávalók
A tiramisuhoz
-
400 g babapiskóta
-
500 g mascarpone
-
5 db tojássárgája
-
1 dl rum
-
2 dl kávé
-
1 teáskanál fahéj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 dl rum
A tetejére
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tiramisuhoz
- A kávét lefőzzük, hogy mire elkészül a krém, kihűljön. A tojássárgákat a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd belsejéből kikapart magokkal együtt robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük, ezután kanalanként beleadagoljuk a mascarponét is. További 10 percet dolgoztatjuk a habverőt. A végén a rum felét belelöttyintjük a krémbe, másik felét a kihűlt kávéba.
- Egy méretesebb tálba (teljesen mindegy, hogy szögletes, ovális vagy kerek formájú) elkezdjük lerakni a kávéba épphogy belemártott babapiskótákat. Utána jön a krém, melyet meghintünk kakaóporral, és így tovább, míg a tál megtelik. (Ügyeljünk arra, hogy bőségesen maradjon krém a tiramisu tetejére!) Végül jó vastagon meghintjük kakaóporral.
- Legalább 24 órával fogyasztás előtt készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 669
- Tegnapi nézettség: 29
- 7 napos nézettség: 144
- Össznézettség: 217679
- Feltöltés dátuma: 2007. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:

Petra
537 recept
Több tiramisu recepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset. Azután, hogy egy észak-olaszországi falucska éttermében espresso bögrében tálalt tiramisut kanalaztunk, feladtam a további próbálkozásokat, és maximalizmusomra fittyet hányva, íme a majdnem tökéletes recept.
Hozzászólások (31)
Kedves Petra ! Én ugyan így készítem a Tiramisut, egyet kivéve: a rum helyett Baker's Field lik?rrel dolgozom, így az íze "simább", krémesebb. Természetesen ahány ház annyi szokás, de azért próbálja ki.. Jó átvágyat ! Géróné
köszönöm szépen az ötletet, legközelebb kipróbálom!
Ez isteni! :)
Hmmm-hmmm. Tiramisu rummal és fahéjjal? Még tájjelleg?en sem.Ez már vmi magyarosított verzió lehet.Semmiképp nem olasz tradícionális recept. Amaretto,vagy bármilyen mandulalik?r kell a kávéba és abba mártogatni a babapiskótát.A szerz?vel egyetértek abban,hogy a nem saját házilag készített piskótát a Manner(rózsaszín dobozos) babapiskótával lehet helyettesíteni...
feleségem nagyon édesszájú és azt gondoltam meglepem ezzel a finom süteménnyel de aztán végül ketten csináltk meg ! már az elkészítése is öröm volt hátmég az íze aromája ! nagyon jól sikerült rendkívül finom lett és csak szomorúan néztük az edényt mert még aznap elfogyott! ajánlom mindenkinek valóban remek süti lett a receptb?l. köszönjük
Isteni finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Egy baja van csak sajnos...túl hamar elfogy.:)))
En is ugyanigy keszitem ezt a sutit csak nem teszek bele fahejat mert nem szereti acsaladom de igy is nagyon finom.Tovabbi sok sikert a sutes fozesben.
Petra! Életemben el?ször a Te recepted szerint elkészítettem ezt az édességet. Háááááát........hogyan is fogalmazzak? A munkatársaim kérték, hogy az otthon hagyott részt is nekik hozzam el a gyermekem el?l! Számomra mesés íze van! Köszönöm!!!!!!!
kedves kalloka, nagyon örülök! váljék egészségetekre:-)
Ez nagyon fincsi lehet, de a tojássárga nyersen nem veszélyes?????????? /szalmonella/ Gyerekkoromban sokszor ettük cukorral kikevert tojássárgáját, de akkor a tyúk alól vettük ki, és friss vol; egészséges ,legel? tyúkok voltak, de most?
Igen, mi is kaptuk a cukros tojást, brrrr, mai fejjel borzalmas még a gondolata is:-) Hogy a nyers tojás veszélyes-e? Ahogy írod, a mai "körülmények" között bizonyára igen, és persze a nagymama tyúkjaitól való tojás lenne a legalkalmasabb, de azért a piacon és boltban vásárolt tojások frissességét is lehet, s?t kell, ellen?rizni felhasználás el?tt: 1.ha lebeg vízbe téve, akkor régebbi, ha elmerül benne, akkor biztosak lehetünk, hogy friss, illetve 2.a friss tojás sárgája élénk szín?, és nem folyik szét, az állott tojás fehérje zavaros, sárgája pedig szétfolyik
Ildikónak (http://www.nosalty.hu/harmathy_ildiko_szakacs_1201) ezúton is köszönöm a fentiek helyesbítését, miszerint: "A friss tojás ellen?rzésér?l írtak tökéletesen megfelelnek a valóságnak, csak az nem stimmel, hogy a szalmonella általában, még a gyári tojás esetében sem, a tojásban van, hanem a tojás héján. Tehát nincs közvetlen összefüggés a tojás frissessége és a szalmonella között. A tojás egyetlen óriási sejt, majdnem tiszta fehérje, abban többnyire nincsen kórokozó, hiszen egészséges kiscsibe lesz bel?le, ha nem esszük meg. Az ételbe került szalmonella baktérium h?kezelésre elpusztul. Amikor tehát olyan ételt készítünk, ahol nem h?kezelünk (Tiramisu, Malakoff, majonéz, stb.) akkor a szalmonella veszély elhárítása érdekében a (friss) tojást (is!) feltörés el?tt alaposan meg kell mosni. A víz mechanikailag leviszi a baktérium-sejteket a tojáshéj felületér?l. A nagyüzemi használatban fert?tlenít? (= kémiai gombaöl?) kezelést írnak el?, hogy ne a konyhai segédszemélyzet szorgalmán vagy trehányságán múljon a fert?zés veszélye, hiszen ott tömeges problémát okozhat. És akkor még egy gondolat arról, hogy mennyivel kevésbé veszélyes a szalmonella, amely 'csupán' hasmenést okoz, a génkezelt élelmiszernél, vagy a coca-colánál, vagy a stressznél........ és itt már a kajákon messze túl burjánzik a probléma!"
Kezd? szakács vagyok, és a párom névnapjára készítettem el ezt az édességet! Még soha nem csináltam süteményt,de nagyon finom lett! Mindkett?nknek nagyon ízlett!:) Ugyan csak rumaroma volt itthon, de azzal is nagyon jól sikerült!Biztos sokszor el fogom még készíteni! Köszi a receptet és gratulálok a többi finomsághoz is!Nagyon tetszik az oldal, alig várom, hogy megint kipróbáljak valami újat!:)
gratulálok a jól sikerült els? édességedhez! további jó böngészést receptjeink közt, és kellemes konyhai perceket!
Gyakran készitek tiramisut, mert az unokám imádja. Tojássárgáját nem teszek bele, helyette 3dl felvert tejszinhabot és 3 dl hidegen elkészithet? pudingot keverek össze mascarpónéval. Rumaromát használok, hogy ne legyen benne alkohol. Igy szoktuk meg, és nagyon szeretjük. Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag Uj Évet kivánok mindenkinek.
Jaj, Tücsike, de jó a Te sajátos tiramisu-d!!!!!! A párom kevés tojást fogyaszthat egy rövid id? óta, és egyre kutatom, hogy mikor és hogyan helyettesíthetem. Na nem ?t, hanem a tojást. Már holnap kipróbálom a Te megszokott receptedet, és szinte látom, remek lesz. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!