r
Nosalty Logó

Tiramisu 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Tiramisu 1.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 4646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tiramisuhoz

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 4646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A tetejére

Elkészítés

A tiramisuhoz

  1. A kávét lefőzzük, hogy mire elkészül a krém, kihűljön. A tojássárgákat a cukorral, fahéjjal és a vaníliarúd belsejéből kikapart magokkal együtt robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük, ezután kanalanként beleadagoljuk a mascarponét is. További 10 percet dolgoztatjuk a habverőt. A végén a rum felét belelöttyintjük a krémbe, másik felét a kihűlt kávéba.
  2. Egy méretesebb tálba (teljesen mindegy, hogy szögletes, ovális vagy kerek formájú) elkezdjük lerakni a kávéba épphogy belemártott babapiskótákat. Utána jön a krém, melyet meghintünk kakaóporral, és így tovább, míg a tál megtelik. (Ügyeljünk arra, hogy bőségesen maradjon krém a tiramisu tetejére!) Végül jó vastagon meghintjük kakaóporral.
  3. Legalább 24 órával fogyasztás előtt készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 669
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 217679
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Több tiramisu recepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset. Azután, hogy egy észak-olaszországi falucska éttermében espresso bögrében tálalt tiramisut kanalaztunk, feladtam a további próbálkozásokat, és maximalizmusomra fittyet hányva, íme a majdnem tökéletes recept.

Hozzászólások (31)

Törölt felhasználó

Kedves Petra ! Én ugyan így készítem a Tiramisut, egyet kivéve: a rum helyett Baker's Field lik?rrel dolgozom, így az íze "simább", krémesebb. Természetesen ahány ház annyi szokás, de azért próbálja ki.. Jó átvágyat ! Géróné

Petra

köszönöm szépen az ötletet, legközelebb kipróbálom!

Törölt felhasználó

Ez isteni! :)

Törölt felhasználó

Hmmm-hmmm. Tiramisu rummal és fahéjjal? Még tájjelleg?en sem.Ez már vmi magyarosított verzió lehet.Semmiképp nem olasz tradícionális recept. Amaretto,vagy bármilyen mandulalik?r kell a kávéba és abba mártogatni a babapiskótát.A szerz?vel egyetértek abban,hogy a nem saját házilag készített piskótát a Manner(rózsaszín dobozos) babapiskótával lehet helyettesíteni...

Törölt felhasználó

feleségem nagyon édesszájú és azt gondoltam meglepem ezzel a finom süteménnyel de aztán végül ketten csináltk meg ! már az elkészítése is öröm volt hátmég az íze aromája ! nagyon jól sikerült rendkívül finom lett és csak szomorúan néztük az edényt mert még aznap elfogyott! ajánlom mindenkinek valóban remek süti lett a receptb?l. köszönjük

Törölt felhasználó

Isteni finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek. Egy baja van csak sajnos...túl hamar elfogy.:)))

Törölt felhasználó

En is ugyanigy keszitem ezt a sutit csak nem teszek bele fahejat mert nem szereti acsaladom de igy is nagyon finom.Tovabbi sok sikert a sutes fozesben.

Törölt felhasználó

Petra! Életemben el?ször a Te recepted szerint elkészítettem ezt az édességet. Háááááát........hogyan is fogalmazzak? A munkatársaim kérték, hogy az otthon hagyott részt is nekik hozzam el a gyermekem el?l! Számomra mesés íze van! Köszönöm!!!!!!!

Petra

kedves kalloka, nagyon örülök! váljék egészségetekre:-)

Törölt felhasználó

Ez nagyon fincsi lehet, de a tojássárga nyersen nem veszélyes?????????? /szalmonella/ Gyerekkoromban sokszor ettük cukorral kikevert tojássárgáját, de akkor a tyúk alól vettük ki, és friss vol; egészséges ,legel? tyúkok voltak, de most?

Petra

Igen, mi is kaptuk a cukros tojást, brrrr, mai fejjel borzalmas még a gondolata is:-) Hogy a nyers tojás veszélyes-e? Ahogy írod, a mai "körülmények" között bizonyára igen, és persze a nagymama tyúkjaitól való tojás lenne a legalkalmasabb, de azért a piacon és boltban vásárolt tojások frissességét is lehet, s?t kell, ellen?rizni felhasználás el?tt: 1.ha lebeg vízbe téve, akkor régebbi, ha elmerül benne, akkor biztosak lehetünk, hogy friss, illetve 2.a friss tojás sárgája élénk szín?, és nem folyik szét, az állott tojás fehérje zavaros, sárgája pedig szétfolyik

Petra

Ildikónak (http://www.nosalty.hu/harmathy_ildiko_szakacs_1201) ezúton is köszönöm a fentiek helyesbítését, miszerint: "A friss tojás ellen?rzésér?l írtak tökéletesen megfelelnek a valóságnak, csak az nem stimmel, hogy a szalmonella általában, még a gyári tojás esetében sem, a tojásban van, hanem a tojás héján. Tehát nincs közvetlen összefüggés a tojás frissessége és a szalmonella között. A tojás egyetlen óriási sejt, majdnem tiszta fehérje, abban többnyire nincsen kórokozó, hiszen egészséges kiscsibe lesz bel?le, ha nem esszük meg. Az ételbe került szalmonella baktérium h?kezelésre elpusztul. Amikor tehát olyan ételt készítünk, ahol nem h?kezelünk (Tiramisu, Malakoff, majonéz, stb.) akkor a szalmonella veszély elhárítása érdekében a (friss) tojást (is!) feltörés el?tt alaposan meg kell mosni. A víz mechanikailag leviszi a baktérium-sejteket a tojáshéj felületér?l. A nagyüzemi használatban fert?tlenít? (= kémiai gombaöl?) kezelést írnak el?, hogy ne a konyhai segédszemélyzet szorgalmán vagy trehányságán múljon a fert?zés veszélye, hiszen ott tömeges problémát okozhat. És akkor még egy gondolat arról, hogy mennyivel kevésbé veszélyes a szalmonella, amely 'csupán' hasmenést okoz, a génkezelt élelmiszernél, vagy a coca-colánál, vagy a stressznél........ és itt már a kajákon messze túl burjánzik a probléma!"

Törölt felhasználó

Kezd? szakács vagyok, és a párom névnapjára készítettem el ezt az édességet! Még soha nem csináltam süteményt,de nagyon finom lett! Mindkett?nknek nagyon ízlett!:) Ugyan csak rumaroma volt itthon, de azzal is nagyon jól sikerült!Biztos sokszor el fogom még készíteni! Köszi a receptet és gratulálok a többi finomsághoz is!Nagyon tetszik az oldal, alig várom, hogy megint kipróbáljak valami újat!:)

Petra

gratulálok a jól sikerült els? édességedhez! további jó böngészést receptjeink közt, és kellemes konyhai perceket!

Törölt felhasználó

Gyakran készitek tiramisut, mert az unokám imádja. Tojássárgáját nem teszek bele, helyette 3dl felvert tejszinhabot és 3 dl hidegen elkészithet? pudingot keverek össze mascarpónéval. Rumaromát használok, hogy ne legyen benne alkohol. Igy szoktuk meg, és nagyon szeretjük. Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag Uj Évet kivánok mindenkinek.

Törölt felhasználó

Jaj, Tücsike, de jó a Te sajátos tiramisu-d!!!!!! A párom kevés tojást fogyaszthat egy rövid id? óta, és egyre kutatom, hogy mikor és hogyan helyettesíthetem. Na nem ?t, hanem a tojást. Már holnap kipróbálom a Te megszokott receptedet, és szinte látom, remek lesz. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

A tiramisuhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.