Lakj jól salátával!

A rekkenő hőségben ritkán kívánunk meleg kaját. Ilyenkor előtérbe kerülnek a saláták. De valljuk be, a saláta önmagában nem túl laktató étel.

Na de egy tésztasaláta?

Szénhidrát, zöldség, hús és valami remek öntet. Naná, hogy laktató. Ha valakinek ez még mindig nem lenne elég, süthet hozzá halat vagy valamilyen zöldségfasírtot. De most nézzük, mennyi lehetőség rejlik egy ilyen saliban önmagában fogyasztva is.

Azta-Pasta >>

Együk hallal vagy tenger gyümölcseivel! Rákkal és kagylóval is nagyon finom. Persze ezeknek elég borsos az áruk, de ha azt vesszük, hogy ezeken felül szinte alig lesz más alapanyagra szükségünk, már nem is olyan megterhelő a pénztárcánknak. Egy kevés paradicsom, olívaolaj vagy citrom remekül feldobja.

Ha valaki gyűlöli a halat és társait, kombinálja a tésztát különböző zöldségekkel. Ilyenkor érdemes egy tartalmasabb szószt készíteni hozzá, ha laktatóbbá szeretnénk tenni. A hagyományos tésztákon kívül készíthetjük akár tortelliniből, farfalléből vagy üvegtésztából is.

Azta-Pasta: ezek színesek! >>

Most a húsimádóknak fogunk kedvezni! Általában sonkával, csirkével vagy virslivel eszik ezeket a salátákat. Bevallom, a virslis nekem bizarr, a csirkét utálom hidegen, de a sonka, na az jöhet bármilyen mennyiségben. Főleg, ha jóféle prosciutto kerül bele.

Kevésből is lehet finomat varázsolni, most következzenek azok a tészták, amelyek kevés alapanyagból állnak össze, roppant hamar elkészülnek, költséghatékonyak, és még finomak is.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek