Anna
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/vs/Y5/sMftqMtbRVGYA27LdN0hkhKfPcdYrBKwpZPBiZAF.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=c4b5a1fc441f283474a4bc9824e3faca)
Tavaly januárig a cékla leginkább savanyúságként, vagy esetleg mint saláta alapanyag szerepelt nálam az étlapon. Valahogy sosem futottam bele egyéb felhasználási formájába, egy a zöldség szempontjából kulcsfontosságú vacsoráig. Azon az estén egy igen maradandó élményt hagyó céklás-kecskesajtos rizottó elfogyasztásával addigi kissé ingerszegénynek mondható kapcsolatunk gyökeresen megváltozott - azóta bátran jöhetnek a jobbnál-jobb céklás receptek. Ebben a hónapban egyébként el is készítem nektek a kedvenc céklás rizottómat, addig azonban íme három remekmű kollégáim konyhájából.
Nora
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/de/Ca/g1RW3S2w6ns6dCUWdq0NNl5SuPE8gPKSVH1xrp7M.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=f128b4314cf9188336841b4c6f27538d)
Január és február környékén sajnos nem vagyunk túlzottan bő lére eresztve, ami a zöldség- és gyümölcsválasztékot illeti. Az ekkor szezonális finomságokat azonban igenis megéri használni! Ne feledkezzünk meg az almáról, körtéről és a jó öreg burgonyáról sem. Az édességektől a főételekig szinte bármi készíthető belőlük, hiszen mindhárom igen sokoldalú, így én ezekből válogattam ki kedvenc receptjeimet.
Kitti
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/sS/bh/BpU9W4ywBN64Vs1ISuUcV9XbqXA8K4eUfBcFdmyN.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=adc043a545627016df1af434a2462850)
Hájas tészta baracklekvárral recept
Télen különösen próbálok odafigyelni arra, hogy szervezetem hozzájusson a szükséges vitaminokhoz: előre bevásárolok hétvégente a piacon, hogy hét közben, munka után ne kelljen már rohangálni mondjuk savanyú káposztáért, amit szinte mindennap fogyasztok - egyszerűen megőrülök érte, imádom magában, nyersen csipegetni. Anna hagymás pitéje már az elkészültekor is nagyon ízlett, a thai laksa pedig régi nagy kedvenc, amolyan "melegítő" étel számomra télen. A hájas tésztáról nem is beszélve: Dacotával közös imádatunk tárgya, bár extra ritkán kerül az asztalra. Ha valaki éppen rendelkezne belőle pár fölösleges kockával, gondoljon ránk!
ízHUSZÁR
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/P8/Ys/KHPE0Iv80ffF65ohASUuJLFOJzAsc6u3lAIZ7G4z.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=ecfebbf2cd378dde555df8f3f21f87c4)
Citromos-rozmaringos pite recept
Nem bánkódom, hogy a téli hónapokban meglehetősen szűkös a kínálat gyümölcsökből, mert simán kihúzom tavaszig a citrommal és a naranccsal. Most is megközelítőleg két és fél kiló pihen a hűtőben, szóval hamarosan érkeznek az újabb receptek. Ennek a mennyiségi raktározásnak az az oka, hogy sajnos rengeteg ócska minőségű déli gyümölcsöt kapni, ami látszólag szép nagy és érett, azonban ha félbevágjuk, akkor jön a csalódás, hogy két centi vastag héja van és gyümölcshús alig. Ezért ha tényleg jó citromot vagy narancsot találok valahol, akkor megpakolom a zacskót, hiszen sokáig eláll. No és arról se feledkezzünk meg, hogy nem csak desszertekhez, de előételekbe és főételekbe is igen kiváló, úgyhogy januárban elő a facsarókkal és a reszelőkkel!