Nosalty Logó

Savanyú káposzta saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Ezen a képen: Savanyú káposzta saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 198 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3821.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    3314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 794 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát négybe vágjuk, kivágjuk a magházat és a negyedeket szeleteljük.
  2. A lilahagymát durvára vágjuk.
  3. A káposztát tálba tesszük, rá az almát, hagymát.
  4. Köménymaggal szórjuk, olajjal és citromlével locsoljuk, lazán összekeverjük.
  5. Legalább 3 órát pihenni hagyjuk.
  6. Befaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 122
  • 7 napos nézettség: 314
  • Össznézettség: 104567
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 28.

Ajánló

Hús mellé vagy magában. Először próbáljátok ki így, mielőtt tovább variáltok, mert - szerintem - nem kell tovább cifrázni! Nagyon - nagyon finom! És mennyire egészséges...

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

Régebben - míg nem volt saját piacom - a vecsési fehérboros konzerv savanyú káposztára esküdtem. A piacon a Szarvas Balázs savanyította káposzta mindent felülír! A savanyú káposzta a téli vitaminforrás, a Balázsé pedig annyira finom, hogy tényleg! Tesz bele borsot, sokat egészben, tormát, babérlevelet és körtét.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Merre található ez az úriember? Mert én még csak a konzerv káposztánál tartok..:-) Üdv: Neguilla

Harmathy Ildikó

Kedves Neguilla! Bocsánat a késedelmes válaszért, de sajnos szomorú ok tartott távol az oldaltól egy ideig. Szarvas Balázs az én saját piacomon árulja remek savanyú káposztáját, most azonban sajnos éppen nem tudsz hozzájutni, mert Húsvétig szünetel a piac. Aztán pedig jöv? télen lesz legközelebb a Balázsnak káposztája. Addig az a javaslatom, hogy nézz körül a közeledben lév? termel?i piacon, biztosan találsz ott házi savanyított káposztát. Persze nem minden házi készítés? savanyú káposzta olyan finom, mint a Balázsé, de talán találsz kedvedre valót. Üdvözlettel: Ildikó

Törölt felhasználó

volt egy orosz vendégem, aki a savanyú káposztából "vinyegret" néven csinált salátát. isssssteni volt. én akárhányszor megcsináltam, sose lett olyan, mint az övé. de azért leirom neked. szóval. savanyú káposzta apróra vágva, cékla, szintén apróra vágva, - nem kell sok - pár szem f?tt krumpli, szintén apróra, kapor, petrezselyem, lila hagyma, olaj. id?nként babot is rakott bele (konzervb?l, persze) szóval, valami isteni, és ? mindig azt mondta, hogy nem szabad állni hagyni, hanem rögtön keverés után meg kell enni. én azért napokig jártam rá a h?t?ben, úgy is isteni.

Harmathy Ildikó

Jól hangzik! Mindenképpen kipróbálom: Ildikó

Törölt felhasználó

Savanyúkáposzta saláta svábosan. Savanyúkáposzta, vörös vagy piroshagyma laskára vágva, fött kemény tojás karikára vágva, tetszés szerint, több tojás annál finomabb,olaj.összeérleltetni egy órácskát és lerbesült krumlival kitünö vacsora. Próbáld ki!

OsztriGa

Ezt a svábosat is, és az eredetit is kipróbáltam. Ajánlom mindenkinek!! És még én is variáltam rajta egy kicsit azóta: pár karika füstli virsli sem rontja el!!!

animoni

Szia! Annyi lenne a kérdésem, hogy lehet ?rölt köménnyel is készíteni? ( Én nem rajongok annyira az egészért.) Üdv

Harmathy Ildikó

Persze, kedves Animoni! Én pont az ?röltért nem rajongok, deház ízlések és pofonok...........

Vikike96

Megcsináltam és nagyon finom lett! Jó délutáni nasinak Köszönöm szépen! :-)

romi

Kedves Ildikó! Kicsit piszkáltam a receptedet. Római köményt adtam hozzá kömény helyett, több az alma aránya, és mézzel bolondítottam meg. Talán másnak is ízlik ez az íz.

Harmathy Ildikó

Egészen biztosan, Romi!

Zsivike

Szeretném megkérdezni, hány napig áll el? mert 24-re szeretném megcsinálni, de már most is ennék bel?le:) köszönöm a válaszod. Reni

Harmathy Ildikó

Szia Reni! Nem el?ször fordul el?, hogy valaki éppen akkor tesz fel egy kérdést valamelyik receptemmel kapcsolatban, amikor magam is az elkészítését tervezem :) H?t?ben eláll hosszasan, de annyira gyorsan készíthet?, hogy sokat tárolgatni nem érdemes, frissen készítve a legnagyobb a tápértéke. Mindazonáltal némi összeérés kell, mint írtam. Konkrétan az a tanácsom, hogy eláll ugyan három napig, de inkább ma is keverj össze egy adagot, és 24-én reggel egy másikat - ha lehet! Üdvözlettel: Ildikó

Harmathy Ildikó

tökmagolajjal készítettem tegnap és megszórtam durvára vágott dióval, Isteni volt!

Bonca

Kedves Ildikó! Elkészítettük, valóban nagyon finom. Tél vége felé kifejezetten jól esik ez a vitaminforrás. Köszönjük a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!