Így fogyhatsz le az 50%-os szabállyal – Könnyű módszer, ha fogyni szeretnél

Egyszerű, de nagyszerű megoldás mindenkinek, aki egészséges módszerrel dobna le pár kilót.

Ha a bonyolult és szigorú diéták és előírások idegesítőnek és követhetetlennek bizonyulnak, érdemes kipróbálni az 50%-os szabályt. Most elmondjuk, mi áll mögötte.

A mediterrán diéta nagyon egészségesnek számít, és az 50%-os szabályt is ennek alapján találták ki – alapszabálya elképesztően egyszerű, és ugyanolyan könnyű betartani.

A tányérod legalább fele álljon zöldségekből

Hogy mi is az 50%-os szabály?

A dolog lényege, hogy minden egyes étkezés legalább fele zöldségből kell, hogy álljon. Az étel másik felét ennek megfelelően fehérjéből, szénhidrátokból és egészséges zsírokból kell felépíteni.

Az, hogy milyen zöldséget fogyasztunk a mindenkori ételünk feleként, a szabály szerint nincs meghatározva: ehetünk répát, gombát, paprikát vagy brokkolit, a krumplit viszont, habár zöldség, ne számoljuk ide.

Hogy ez miért ilyen sikeres?

Először is, ha ezt a diétát folytatjuk, mindenképpen jó sok kalóriát spórolunk, hiszen a zöldségekben kevés a kalória, és az ételünk fele így már egyáltalán nem hizlal.

Másrészt az is fontos szempont lehet, hogy ezt a diétát az idők végezetéig lehet folytatni, hiszen nem von meg semmilyen tápanyagot a szervezettől, és kifejezetten egészséges.

Ha kipróbáljuk ezt az étkezési módot, azt fogjuk tapasztalni, hogy a hirtelen jövő falási rohamoktól is megszabadulunk, hiszen a zöldségek csak lassan emelik meg a vércukorszintünket, így az lassan is fog csökkenni, ezzel megakadályozva, hogy hirtelen legyünk farkaséhesek.

Amellett, hogy ezzel a módszerrel fogyhatunk, további előnye, hogy a sok zöldség fogyasztásával bizonyos betegségeket, például a magasvérnyomást és a cukorbetegséget jó eséllyel előzhetjük meg.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek