Hipp-hopp egytálételek

Még bő egy hónapig nyár van, használjuk ki ezt az időszakot, és készítsünk villámgyors vacsorákat szezonális alapanyagokból! Minden nap mást, a változatosság gyönyörködtet!

Paprikás krumpli kolbásszal

Szülők szabadlábon

Bármennyire imádjuk is a csemetéinket, titkon mindannyian fellélegzünk, ha sikerül őket lepasszolni a nagyihoz, vagy kezdődik a nyári tábor, és kapunk egy hét extra szabadságot. Bár munka ilyenkor is van, de legalább a főzésből nem kell akkora ügyet csinálni. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy hétig szendvicsvacsorán kell tengődnünk, de végre nyugodtan kipróbálhatunk olyan egzotikusabb ízeket is, amiket az aprónép automatikusan a „nem szeretem” kategóriába sorol.

Lényeg a szezonalitás és a gyorsaság

A legegyszerűbb, ha elmerülünk az egytálételek világában. Ilyenkor nemcsak a klasszikus paprikás krumplira és lecsóra gondolunk, hanem olyan könnyen összedobható, gyors ételekre is, amelyek nem igényelnek külön köretet. Bármilyen szószos tészta, tepsis, zöldséges csirkeétel jó választás, ha gyorsaságra és finom ízekre törekszünk. A friss zöldségek amúgy is könnyen puhulnak, sülnek, főnek, jó esetben elég nekik negyed óra, és már ehetünk is. Mivel ilyenkor még frissek és harmatosak, sokszor pucolni sem kell őket, így jelentős időt spórolhatunk az előkészítésnél is.

Légy kreatív!

Nem is kell nagyon előre terveznünk, amit otthon találunk vagy hazafelé menet megveszünk, abból biztosan készíthetünk egy gyors egytálételt:

  • Próbáljunk olyan zöldségeket készíteni, amiket nem kell pucolgatni, például paprikát, paradicsomot elég felvágni, és már mehet is a sütőbe.
  • Ha nem tudunk lemondani a húsról, akkor olyan ételt készítsünk, amivel egyben a köret is készül, karikázzunk néhány szem krumplit a tepsibe vagy dobjunk mellé cukkinit, padlizsánt.
  • Mivel nyáron kevésbé igényeljük a sűrű, szaftos verziókat, elég egy kis olívaolajjal meglocsolni, friss fűszernövénnyel megszórni, és mehet is a sütőbe!

Még több egytálétel-recept itt >>

Még több fogás 30 perc alatt itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek