Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli kolbásszal

Paprikás krumpli kolbásszal
Paprikás krumpli kolbásszal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora. Finom savanyúságot adhatunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.
  3. Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
  4. Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 244
össznézettség: 204 086
elküldve: 28
receptkönyvben: 887
elkészítve: 168/193
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyszerű paprikás krumpli, kolbászos-krumplis egytálétel

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

21Vick79
21Vick79 Thu, 2018-05-24 19:56

Tobbszor keszitettem mar, nagyon izlik, bar a krumpli fajtaja nagyon szamit. Ma eppen kolbasz nelkul, dupla adagot csinaltam, ha tul sok akkor lefagyasztom. Koszi a receptet!

Attila 1
Attila 1 Sat, 2016-01-30 14:51

Isteni finom lett,én,még egy chili paprikával vadítottam meg.

Weininger Ernő
Weininger Ernő Mon, 2016-01-25 15:33

Elkészítettem, nagyon finom lett!
Visszaolvasva a hozászolásokat látom, hogy micsoda birkózás volt itt az olívaolaj használata miatt. Akik ettől kiborultak azok pont ennek az oldalnak a lényegét nem értik. Ha ilyen kőbevésett szabályok lennének akkor mindenki venne egy Horváth Ilona szakácskönyvet és kész, minden úgy van ahogy ott van. Szerencsére sokféleképp el lehet készíteni egy adott ételt, mindenki hozzátehet a saját ízléséből, gusztusa szerint alakíthatja. Ebben az oldalban pont ez a legjobb, hogy sokféle elkészítési mód között lehet válogatni, különböző praktikákat ellesni. Akinek nem tetszik valami az lépjen tovább, biztos talál magának való receptet, vagy ha annyira tudja akkor ossza meg a sajátját.

b-n
b-n Mon, 2015-11-23 16:22

Néha azt érzem, hogy parikás krumpit kell ennem, de azonnal... pl. ma is. Ezért ezt főztem. Szerintem úgy a legjobb, ha egyszer már kihűlt, szóval jut vacsira is... Imádom!

Chilu
Chilu / Chilu Fri, 2014-07-04 16:22

Isteni recept, én is így szoktam készíteni, csak én disznózsírral, illetve egy kis szalonnával, kevés őrölt erőspaprikával. :)

Xiren
Xiren Thu, 2014-05-01 19:18

Még eszembe jutott egy teljesen idevágó vicc vagy tanmese, kinek mi. :)

A kislány segít anyukájának sült kacsát csinálni.
- Anyu, miért vágod le a két szélét mielőtt berakod a sütőbe?
- Tudod a nagyid így tanította nekem. De menjünk és kérdezzük meg.

- Nagyi, anyu mondta hogy arra tanítottad, hogy a kacsa két szélét le kell vágni mielőtt a sütőbe teszed. Miért?
- Hát tudod, ezt anyukám így tanította. De kérdezzük meg.

- Dédnagyi, miért van az, hogy a kacsa két szélét le kell vágni mielőtt a sütőbe teszed? Nagyi azt mondta ezt tőled tanulta.
- Hát persze, hogy így csináltam, mert egészben nem fért be a sütőmbe az a nagy kacsa.

Peace :)

dornlilla
dornlilla Sat, 2014-03-01 15:06

Gratulálok a recepthez! Nagyon finom :) Én kókuszolajjal készítem, de semmit nem változtat az ízén.

Xiren
Xiren Thu, 2014-05-01 19:13

Nem tudom mit problémázna egyesek. :) Bár így végigolvasva a kommenteket, sokkal kevesebben vannak akik kiakadnak rajta, mint akik nem. :)
Én is kókuszolajjal csinálok már egy ideje mindent, mivel sokkal egészségesebb, nincs plusz íze, szóval az enyém is mindjárt azzal fog készülni. :) Köszi a receptet! :)

Bucimaci
Bucimaci Sun, 2013-03-10 00:35

Szia!

Koszi szepen a receptet :) barmilyen hihetetlen ezt az alap receptet elfelejtettem megtanulni az Edesanyamtol.

ui.: ne is torodj a maradiakkal :) en nemcsak oliva olajjal probaltam ki, de mivel kulfoldon elek, es nem tudtam idejeben elmenni a magyar boltba, no meg a portugal baratom kedveert vegul chorizo-val csinaltam meg eloszor jo kis magyar szaraz kolbi helyett.

Mas lett, de nagyon finom :) ajanlom a vallalkozo kedvueknek, es remelem kivertem ezzel a biztositekot a tobbieknel. :-)

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-03-10 20:16

:-)))) szia Bucimaci!

Milyen finom a chorizo is!!! Ettem már az igazi hazájában is, nem csak az itthon kapható gyári, fóliás változatáról mondtam a véleményt.

Itthon sok helyen ( bevásárlókban, de piacokon is ) olyan sokféle, rosszabbnál rosszabb füstölt, száraz, paraszt, és társai kolbászt lehet kapni, amit sokan biztos örömmel meg is vesznek, hogy a Te chorizo-s, olivaolajas paprikás krumplidnak sokkal több köze lehetett egy igazi paprikás krumplihoz.

Nem baj, majd kicserélik a biztosítékot, ha netán kiverted volna ;-)

Szép hetet Neked!

Üdv:-) Vici

bebe.6
bebe.6 Thu, 2013-03-07 10:24

Lányok, miért kell egy ilyen jó dolgot elrontani ilyen hülye beszólásokkal?! Ez nem erről szól, hanem egy isteni finom paprikás krumpliról.
Jelzem, én észre sem vettem, hogy olívaolajat írtál hozzá, csak az idióta kommentekből, mert csak azért néztem rá a receptre, hogy lássam, más hogy készíti a paprikás krumplit, hátha merítek belőle az enyémhez valami új fortélyt.
Mindenki csinálja olyan zsiradékkal, amilyen megfér az ő konyhájában, de senki sem kíváncsi rá, ha neki nem tetszik ez a variáció. Akkor nézzen másik receptet, még millió van a nosalty-n.
Eddig én csak sima napraforgó olajjal készítettem, de most ki fogom próbálni olívával is. Ha nem ízlik, nem fogok panaszkodni, az én döntésem volt.
Egyébként nagyon jó a recepted, gratula, én is így szoktam készíteni!
Nézd a pozitív oldalát a dolognak: mivel ennyi rosszindulatú "szakácsnő" írt kommentet, a tiéd a második legnépszerűbb paprikás krumpli recept az oldalon! :-)
Hajrá!

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-03-07 20:39

Nagyjából én is hasonlóan látom ezt a témakört. :-)

Örülök, hogy tetszik a receptem, kíváncsi vagyok mi a véleményed, ha majd olivaolajjal készíted el?Megírhatod, nem lesz gond, ha nem ízlett. ;-)

Üdv:-) Vici

melodyera
melodyera Mon, 2013-02-11 20:52

2 nap alatt most készítettem el másodszor. Isteni a recept: egyszerű de nagyszerű. Ami a kommenteket illeti... ha nekem nem tetszik egy recept nem kötözködöm, egyszerűen tovább lapozok amíg meg nem találom a nekem valót. Olívaolaj? Én sima olajjal készítem és elégedett az egész család. Kömény? Ki hogy szereti. Nem értem az ilyen hozzászólásokat. Én személy szerint hálás vagyok a receptér! Köszönöm!!!

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-02-11 21:15

Nagyon szívesen Neked is, kedves melodyera!
Igen, ízlések és pofonok...., és mi emberek nem is vagyunk egyformák, ettől ilyen szép színes a világ!:-)))

A lényeg, örülök, hogy ízlik a paprikás krumplid! :-)

Üdv:-) Vici

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-01-12 14:15

Nagyon jót röhögtem a hozzászólásokon :)
Mindenesetre én is olajjal szoktam csinálni a paprikás krumplit, a zsírtól én rosszul vagyok... dehát ahány ház ugye... csak egyesek visszamaradottságból ezt nem képesek elfogadni, esetleg még holmi nokedlikkel is erőszakoskodnak :D
Köszi Vici a receptet, nagyon jó!!! :)
Orsi

Frenky52
Frenky52 Fri, 2017-01-20 09:12

A nokedlit nem szóld le, mert igenis vannak olyan tájegységek, ahol nokedlivel eszik. Ez nem erőszakoskodás, hanem hagyomány náluk. Én szeretem olajjal, zsírral, nokedlivel és nokedli nélkül is. De szeretem füstölt kolbásszal és Debrecenivel is. De én sokszor csinálom úgy, hogy egy kevés szalonnát kockázok fel. kisütöm és annak a zsírján dinsztelem meg a hagymát

Nand
Nand Fri, 2012-09-28 11:41

Már csak azért is olivaolajjal készítettem, mert kíváncsi voltam a végeredményre... ;-) Szerintem tökéletes lett, a családnak is nagyon ízlett, és maga a tény, hogy olivaolajjal készült, nem is derült ki senki számára... :-DD

plútó55
plútó55 Mon, 2012-06-25 22:56

Vicikó! Ne törődj az ilyen, magáért beszélő hozzászólásokkal (némethara). Az első pillanatban látszik ki az illető! Továbbá, azt sem veszi észre, hogy Ő magyarázkodik, és Te csak válaszolsz. Az egész kötekedést kezdeményezi úgy, hogy nem is ellenőrizhető mit tud egyáltalán összehozni a konyhájában. Ellentétben Veled, akinél itt olvasható és látható, hogy süt - főz.
A lényeg! Jók a receptjeid és szépek a róla készített felvételek is. Különben, ez utóbbi miatt döntöttem már sok ételed elkészítése mellett. Mind nagyon ízlett! Gratula!

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-06-26 08:12

Szia plútó55, köszönöm kedves hozzászólásod!
Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, fotóim, és annak még jobban, hogy ízlettek is az elkészítés után!
A hozzászólásod első részére inkább nem mondok semmit ;-), de köszi!

További jó sütés-főzést kívánok Neked!
Üdv: Vici

plútó55
plútó55 Mon, 2012-06-25 22:25

Némethari Ennyi! Te, szerintem szoktál túrós csuszát is, akár rizzsel "ennyi", ahogy elnézem a hozzászólásaidat.

Németh Ari
Németh Ari Tue, 2012-06-05 07:04

Ez pont olyan mint amikor valaki nagyon csinos akar lenni és a fekete köröm cipőhöz csipkés, fehér zoknit húz. Nem illik oda. És ezt magyarázhatod több oldalon keresztül is.

csuricsibe78
csuricsibe78 Fri, 2012-06-22 15:40

Szerintem a mai modern konyha vilagaban megengedhetö az olivaolaj....en is mondhatom,hogy a paprikaskrumplit nem esszuk nokedkivel...megis lattam ilyen receptet.Ha nem tetszik a recept,akkor ird meg a velemenyed es talald ki a sajat izlesednek megfelelö paprikaskrumplit! En sok mindent keszitek olivaval,mivel egeszsegesebb es finomabb! De ahany ember,annyi velemeny!Ennyi!

Németh Ari
Németh Ari Mon, 2012-06-25 20:42

Szoktam paprikás krumplit készíteni nokedlivel. Nem hiszem, hogy fél kiló kolbász után egészséges lenne az olíva olaj, de a paprikás krumpli nem is erről szól. Teljesen felesleges a használata és a hozzá tartozó magyarázat. Sok ételt lehet készíteni olíva olajjal, de egy magyaros ételt ne koficoljunk össze. Nekem ez a véleményem. Ennyi

plútó55
plútó55 Tue, 2012-06-26 12:21

Vagy, ha mégis össze koficoljuk, akkor szórjunk rá parmezánt! Ennyi, ilyen egyszerű! Ha, ha, ha, ...............Igaz Ari? Ez nagyon jóóó :-)

plútó55
plútó55 Mon, 2012-06-25 22:50

Te, miért koficolod össze nokedlivel. Előző napról megmaradt? Vagy, szoktad csuszával is adott esetben össze kavatyolni?

Németh Ari
Németh Ari Mon, 2012-06-04 20:39

Nem egyezik az ízlésünk, nem hiszem, hogy a Te válaszod nekem elfogatható. A paprikás krumpliba nem teszünk olívaolajat!!! Ennyi.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-06-04 22:57

A királyi többesed vonatkozzon a Te konyhádra, maradjunk ennyiben!
Továbbá látszik, hogy a paprikás krumplit Te csak disznózsírral tudod elképzelni. Ezek szerint minden más zsiradék szentségtörésnek számít?!
Egyébként ez nem az az oldal, ahol csak és kizárólag hagyományos módon elkészített ételek receptjeit lehet megtalálni.
Ajánlom azért, ismerkedj meg az olivaolajak (és más olajok ) sokrétűségével, mielőtt azt gondolod, hogy az oliva csak olaszos ételekbe való.
Továbbá, ezen a portálon sem lenne hátrány egy kis jártasságot szerezned a modern magyar konyha új irányvonalai dolgában is, amely pl. pont így próbálja azon külföldiekkel is megszerettetni a jellegzetes magyar ételeinket, amit ők sokszor egészségtelennek bélyegeznek meg.
Első megjegyzésedre reflektálva pedig, lehet, hogy jobban tudom annál, hogy mikor és mibe kell parmezánt tenni, mintsem hogy figyelembe vegyem gúnyos tanácsod!
Részemről is ennyi!

Németh Ari
Németh Ari Mon, 2012-06-04 15:29

Az olívaolaj nem való a paprikás krumpliba. Ha igen akkor reszelj rá egy kis parmezánt.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-06-04 15:52

Megjegyzésedre Te is választ találhatsz egy a korábban Tarackosnak-nak írt válaszomban.
Egyébként nem is tudom komolyan venni a hozzászólásod.
Vicikó

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-01-20 18:26

A paprikás krumplit olíva olajjal készíteni az kb.olyan mintha egy mediterrán salátát libazsírral készítenél.Senkinek nem ajánlom és akkor még nem beszéltem arról,hogy hol a köménymag?

395
burgonya 1 kg
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint