Ezek voltak a legnagyobb zenei tehetségek kedvenc ételei

Híres zeneszerzők, akik nemcsak a zenét, hanem a hasukat is szerették. Ezek voltak a legnagyobb zenei tálentumok kedvenc ételei.

A gasztronómia senkit nem hagy hidegen, a művészek pedig különösen érzékenyek a szépre, a jóra, az ízletesre. Legnagyobb zeneszerzőink, világhírű tehetségek kedvenc ételei következnek.

Bartók Béla

Diós kalács, ami saját, családi recept szerint készült. Valódi orvosságnak, varázséteknek tartotta, aminek különleges erőt tulajdonított, amivel vitatkozni még véletlen sem akarunk: elég csak egy finom, omlós kalácsra gondolnunk, nincs az a nyűg, amit ne enyhítene. Majd Amerikában, Los Angelesben megízlelte az avokádót, aminek a rabjává vált, és a Waldorf salátát is megkedvelte. A zöld salátából, almából, zellerből, ananászból, nyers paradicsomból, valamint majonézből álló étellel, amit szintén nagyon kedvelt.

Erkel Ferenc

Erkel a legnagyobb örömmel kolbászt és hurkát falatozott, amivel mi, magyarok, egészen biztos, hogy könnyen tudunk azonosulni. De Erkel szerette a vadhúsból és libából készült ételeket, amiket soha nem tudott megunni.

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc az egyik legegyszerűbb, és legnagyszerűbb étel mellett tette le a voksát: a rántotta nagy imádója volt. A zeneszerző nemcsak reggelire ette a tojásrántottát, hanem bármikor képes volt megenni a sárga csodából egy adagot. De a malachúst sem vetette meg: a gombás malachús is a favoritjai közé tartozott, valamint a mandulás bundába csomagolt pulykamell, amit a reszelt sajt koronázott meg.

Kodály Zoltán

Liszthez hasonlóan Kodály is szerette a tojást, azonban ő nem a tojásrántottát, hanem a tojásos lecsóért volt oda. Ha leírjuk a receptjét, biztos, hogy te sem tudsz ellenállni: a hagymát szalonnán megpirította, majd szeletelt paprikát, és paradicsomot dobott rá. Ezt követően besűrítette tojással, és a legjobban krumplis gombóccal szerette. A pulykamellet is imádta, amit kapros-paprikás mártással és zöldséges rizzsel evett.

Ez is érdekelhet!

Költők és írók, akik a hasukon keresztül látták a világot

Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart imádta a jó borokat, amik jól csúsztak kedvenc étele, a sült kappan és a fácánsült mellé. Szerette az ananászos borjúsültet, a kucsmagombát, a májgombóclevest, a rákot és a marhanyelvet, de a káposztát és a galambot is.

Beethoven

A kivételes tehetségű zenész a tojásban gazdag erőlevest és a parmezános makarónit szerette. A húsoknak nem volt nagy rajongója, a halakat viszont szerette, az egyik kedvence a sárga tőkehal volt burgonyával. De ha kedvenc ételt kellett volna választania, biztos, hogy a leves mellett tette volna le a voksát.

Bach

Bach szerette a füstölt sonkát, a szardíniát, a csukahalat, a marhahúst, a spenótot, a sült bárányt, és a kandírozott citromszeleteket,a zöldborsót, inkább az italok mellett köteleződött el, és Beethowenhez hasonlóan nagy kávéimádó volt. Erről a Kávékantáta is tanúskodik, de a muskotályt sem vetette meg.

Paganini

Az ördög hegedűse, aki már 8 évesen is úgy játszott, ahogy senki. Kedvenc édessége a macaron volt.

Chopin

Chopin a dinsztelt marhahústekercsért rajongott, ami egy lengyel étel, a neve zrazy. A tojásos, zöldséges töltelékkel gazdagított marhahúsnál csak a zenét szerette jobban a zeneszerző.

Verdi

Guiseppe Verdi a pármai szakácsművészet nagy rajongója volt, és a főzéshez saját zöldségeit használta. Kedvenc levese a tarhonyás krumplileves, amit pirított szalonnával, hagymával és sajttal bolondított meg. Imádta a paradicsomos gnocchit, a szószokat, a pármai sonkát, a parmezánt, de szerette az édességeket, a mandulás gyümölcskenyeret, azaz a panettonet.

Puccini

Puccini diákként minestronéval töltötte meg korgó gyomrát, de nem azért, mert annyira odavolt érte, hanem mert másra nem volt pénze. Később aztán, amikor már nem kellett azon gondolkodnia, mi kerül az asztalára, sült fácánt, foglyot, és angolnás tésztát falatozott, a fokhagymáért pedig rajongott.

Ezeket olvastad már?

via AcademiaBarilla, Parlando, ClassicalMusic, CorrectMedia, JGubler, FineDiningLovers, TheQuestingFeast

Címlapról ajánljuk

További cikkek