Íme a sült burgonya, ami az ecet miatt lesz utánozhatatlan – Csekkold új TikTokunkat!

Akár köretként, akár magában is elképesztő élményt nyújt a következő sült burgonya, amely a konyha egyik legszúrósabb illatú alapanyagától lesz utánozhatatlanul finom. Mutatjuk a receptet.

Burgonyaköretekből sosem elég, az egyik legnépszerűbb zöldség elkészítésére pedig végtelen lehetőségünk van, a sima sós főtt burgonyától kezdve a hagymás tört krumplin át a szalmapityókáig, most viszont egy újabb elkészítési módszert ajánlunk, amelyet érdemes kipróbálni, ha kívül ropogós, belül puha és ízletes körettel vagy mártogatós főétellel szeretnénk meglepni magunkat vagy a családot.

@nosalty.hu Ki szereti az ecetes krumplit? #tiktokhungary #nosalty #cooking #potato RIHANNA x SEAN PAUL x MR VEGAS mashup by K D - Kevindaveprod

Az ecetes-sós sült burgonya többféle módon is készülhet, előfőzéssel valamivel hamarabb érhetünk célba, mint ha nyersen tennénk be a sütőbe. Sok minden nem kell hozzá, csak az alapanyagok:

1 dl almaecet, 5 evőkanál juharszirup, 2 teáskanál só, 1 kg újkrumpli, bors ízlés szerint, 5 evőkanál olívaolaj, 1 csokor petrezselyem

Ha szeretnénk előfőzni a burgonyát, forrásban lévő vízben főzzük 6-8 percig. Amennyiben újkrumpliból készítjük az ételt, nem kell lehámozni a héjat, de rendes krumpli esetében is elég lehet, ha szimplán csak jól megmossuk a krumplikat, a héj rajtahagyásával ugyanis még ropogósabb lehet a végeredmény.

Kattints a képre a receptért!

Tegyük a burgonyákat egy nagy keverőtálba, és adjuk hozzá az ecetet, sót, borsot, olajat és juharszirupot. Ha nagyobb burgonyákat használunk, vágjuk őket kisebb darabokra.
Egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.

A burgonyákat helyezzük a tepsire egy rétegben, egyenletesen szétterítve. Kb. 20-25 percig süssük, majd egy villával vagy egy bögre aljával óvatosan lapítsuk szét a burgonyákat.
Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 1 evőkanál ecettel, és további 20-25 percre visszatesszük a sütőbe.

Kattints a képre a receptért!

Kivesszük a sütőből, és spatulával átforgatjuk az egészet. A tetejére metélőhagymát, petrezselymet és ízlés szerint fekete borsot és tengeri sót szórunk.

Kedvenc szószunkkal fogyasztjuk, íme néhány tipp:

Az ecetes-sós sült burgonya teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges receptcsoda itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek