Keksztorta – Ez lesz a kedvenc húsvéti sütid

Alig pár alapanyag szükséges hozzá, és egy nagyon komoly külsejű, mégis egyszerű, sütés nélküli sütit tehetsz az ünnepi asztalra, vágj bele!

A jó öreg háztartási keksz újabb megdicsőülése következik. Lehet másfajta keksszel próbálkozni, de nem éri meg, az eredeti a legjobb. A pihentetés alatt pont úgy szívja meg magát nedvességgel a keksz, hogy az ízének és a torta állagának is a legjobbat tesz. A krémes csoki a tetején pedig feledhetetlen emléket nyújt, a végsőkig kényeztet.

Koleszterin és jófajta zsírbomba

Húsvétkor, a sok böjtölés után nem a kalóriákat számolja az ember lánya, főleg, ha éppen főtt tojást, sonkát és kalácsot igyekszik készíteni és aztán fogyasztani. Ezt a receptet egy olasz oldalon láttam, és hát ők sem arról híresek, hogy kifelejtenénk a cukrot a sütiből. Itt most kivételesen a porcukorfelhőtől eltekinthetünk, a torta súlyát a sok magas minőségű tejszín és étcsokoládé adja meg. Nem lesz túl édes, viszont annál sűrűbb az anyag, egy szeletnél többet egy huzatra nehéz enni belőle, de ismerünk azért olyan bátrakat, aki ezt megpróbálták.

Az alaphoz

Kekszből tényleg a legegyszerűbb háztartási keksz lesz a befutó. A zabkeksz esetleg nem tartja meg aprítás után a formáját és masszává változik. Más kekszeknek pedig mindig van egy jellegzetes, egyedi, csak rájuk jellemző ízük, amire ebben az esetben egyáltalán nem lesz szükségünk. Darát diót, mandulát vagy mogyorót kell szórni hozzá, amit én egy kis reszelt narancshéjjal toldottam meg, ettől a keksztorta alapja igazán menő lett.

A krémhez

Legyen 70%-os kakaótartalmú az étcsokink, e fölötti százalék is szuper, de bevonóval ne dolgozzunk. Fontos, hogy a csoki magában is ízletes legyen, így tud legjobban közreműködni a folyamatban. A tejszín természetesen habtejszín, amiből pedig a minimum 30%-os zsírtartalmút válasszuk, ettől lesz krémes, szép fényes és tömött a sütink.

Habár a háztartási keksz olcsó, a többi hozzávaló ára megemeli az elkészítési költséget, de garantált a jókedv, így megéri ezt a retro kinézetű, mégis cukrászdai minőségű finomságot előállítani. Aki imádja a kókuszgolyót vagy a kekszszalámit, ezt a tortát is tutira kedvelni fogja.

Receptek és fotók: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges receptcsoda itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!