A hétköznapi hozzávaló, amitől finomabb lesz a bolti hummusz

A bolti hummusz sokszor lehet kiábrándító: vagy ízben, vagy állagban nem olyan, mint amihez a házi krém miatt szokva vagyunk. Létezik azonban egy minden háztartásban megtalálható alapanyag, amivel a legszomorúbb csicserikrémet is feldobhatjuk.

A legtöbb élelmiszer esetében felmerül az a nagy kérdés, hogy otthon készítjük el vagy megvesszük a boltban, és ez alól a hummusz sem kivétel. Főleg úgy, hogy a házi verziót azért némi macera összedobni, egy hosszú munkanap után nem biztos, hogy neki fogunk állni, ha közben a polcról is leemelhetünk egy tégely krémes hummuszt. Persze elméletben mindig krémes és ízgazdag a csicserikrém, gyakorlatban viszont sokszor kiábrándító. Egy konyhai alapanyaggal azonban megmenthetjük a szomorú mártogatóst. Lássuk, mi ez!

A hétköznapi hozzávaló, amitől finomabb lesz a bolti hummusz

Mi hiányzik a bolti hummuszból?

A házi hummusz beízesítése sem a legegyszerűbb, elsőre eltalálni csak többszöri elkészítéssel sikerül. Ami persze nem baj, mindig van lehetőség utólag javítgatni, pontosítani az aromákat. A fő ízelemek egy hummuszban a fokhagyma, a kömény, a tahini és a citrom.

Tehát vagy a savanykás, vagy az enyhén, pikánsan csípős, esetleg a meglapuló kesernyés vonal hiányozhat a krémből.

A bolti csicserikrémek esetében a leggyakoribb probléma a nem elég savanyú íz (egyes esetekben a drasztikusan ecetes aroma) és a túl sűrű állag.

Mivel tudjuk megmenteni?

A fent sorolt problémák orvoslására tehát egy olyan alapanyagra lesz szükségünk, ami egyszerre képes aromás, savanykás ízt és krémes állagot adni. Mindezek mellett persze el kell tűnnie a hummuszban, nem szabad, hogy elnyomja annak karakteres mivoltát.

Mindezeket a tulajdonságokat a görög joghurt egyesíti magában, így ha 1-2 kanállal keverünk belőle a boltban vett dobozos hummuszba, mind ízben, mind állagban feldobja majd.

Mindig kezdjük kisebb mennyiséggel, majd kóstoljunk, és a kóstolás alapján tegyünk még hozzá, vagy hagyjuk, ahogy van. Sóval, borssal tovább hangolhatjuk a csicserikrémet, amíg el nem érjük a számunkra leginkább megfelelő eredményt. Szinte olyan lesz a hummusz, mintha saját kezűleg csináltuk volna.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Meglepő konyhai trükkök:

Címlapról ajánljuk