r
Nosalty Logó

A legkrémesebb hummusz

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
A legkrémesebb hummusz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 1568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A hummuszhoz

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    124.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4978.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    635 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3009 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A hummuszhoz

Elkészítés

A hummuszhoz

  1. A csicseriborsót leszűrjük, alaposan átöblítjük folyó víz alatt, majd egy nagy tálba tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy teljesen ellepje. A kezünkkel óvatosan, de határozottan elkezdjük masszírozni a szemeket, hogy a külsejükőn lévő vékony hártya elváljon. A felszínre úszó héjakat lehalásszuk, majd leszűrjük a csicseriborsót, és a maradék hártyákat is kiszedjük. Ettől sokkal krémesebb lesz a hummuszunk.
  2. A meghámozott csicseriborsót egy aprítógépbe tesszük az olajjal, citromlével, tahinivel, fokhagymával és fűszerekkel. Magas fokozaton elkezdjük összedolgozni az alapanyagokat.
  3. Amikor pár perc eltelt, beledobjuk az aprítógépbe az első jégkockát. Megvárjuk, amíg teljesen el nem olvad (a gép hőjétől eddigre felmelegedett a hummusz), majd hozzáadjuk a következő kockát is. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem érjük a nekünk szimpatikus állagot. A jó hummusz nem túl sűrű, de nem is túl folyékony állagú. Ha nem lenne elég a jégkocka, lazítsunk a krémen egy kevés jéghideg vízzel.
  4. A hummuszt egy tálba szedjük, aprított petrezselyemmel, egy kevés olívaolajjal és csicseriszemekkel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 7667
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 23.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták
további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
A legkrémesebb hummusz
Lakos Benedek 388 recept

Több trükköt is bevethetünk annak érdekében, hogy a hummuszunk tényleg a lehető legkrémesebb legyen. Ez a recept az összes ilyen trükköt tartalmazza. A végeredmény pedig magáért beszél.

Hozzávalók

A hummuszhoz

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...