Ilyen hatással van a szervezetre a bolti felvágott

Egy gyors és könnyű szendvics a nap bármelyik szakaszában ideális fogás, és persze a legtöbbször a hús sem maradhat ki belőle. De mi mindent tartalmaznak a bolti felvágottak, és vajon egészséges a fogyasztásuk?

Manapság számtalan különböző féle felvágott közül választhatunk, ha a szendvicsünkre keresünk feltétet. A magyar háztartásokban a szalámis kenyér vagy a sonkás-sajtos kifli mindennapi reggelinek, uzsonnának vagy vacsorának számítanak. A túlzott felvágott fogyasztásnak azonban negatív hatásai is lehetnek. 

Ha húsra vágysz:, válaszd őket:

A húspultban kapható bolti felvágott elődje a disznóvágás során, sóval és füstöléssel tartósított hústermékek voltak. A füstölt húsok nagy előnye, hogy sokáig elállnak, magas sótartalmuk miatt nehezen romlanak meg. A húsipar a hagyományos sonkák és szalámik mintájára fogott bele a felvágott-gyártásba, amivel talált egy módot arra, hogy az állat lehető legtöbb részét felhasználják.

Hivatalosan szigorú szabályozások mondják ki, hogy mi számít felvágottnak: a terméknek legalább 50% húst kell tartalmaznia ahhoz, hogy ebbe a kategóriába kerüljön.

A köznyelvben azonban minden húspultban készen kapható terméket felvágottnak nevezünk, beleértve a legkülönbözőbb sonkákat, kolbászokat és még a párizsit is. 

Receptek felvágott helyett:

Ezek a termékek gyakran sok tartósítószert, adalékanyagot és rengeteg sót tartalmaznak, ami miatt sokan egészségtelennek gondolják a felvágottakat. Azonban a feldolgozott húsok tele vannak fehérjével, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik mind szükségesek és fontosak emberi szervezet számára.

Mutatjuk a galériában a bolti felvágott tudnivalóit, katt a képre!

Forrásunk volt. 


További egészség témák:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...