7 módszer, amivel kihozhatod a maximumot a mirelit krumpliból

A mirelit sült krumpli praktikus és gyorsan elkészíthető fogás, de nem mindig a legízletesebb. Néhány egyszerű trükkel azonban könnyen felturbózhatod - mutatjuk, hogyan!

Van, hogy gyorsan kell ebédet varázsolni az asztalra, ilyenkor jó, ha van a fagyasztóban mirelit sült krumpli. Bár gyorsan megvan, és nem kell utána takarítani, azért mégsem olyan az íze a fagyasztott sült krumplinak, mintha frissen készítetted volna. A sokakat érintő probléma megoldásért kiáltott, így a profi szakácsok több módszert is kikísérleteztek arra, hogy a rohanós sültkrumpli-evés is izgalmasabb legyen.

A nulladik lépés ebben a folyamatban a mirelit sült krumpli megválasztása: a hullámos forma előnyösebb, mert a kis fodrokba könnyebben beletapad a só és más fűszerek, így a végeredmény is finomabb lesz.

Használj sütőrácsot

RJ Harvey séf, a Potatos USA igazgatója azt javasolja, hogy süsd a fagyasztott krumpliszálakat rácson, mivel így minden darab egyenletesen át tud sülni a jobb légáramlásnak köszönhetően. A végeredmény ropogós, aranybarna sült krumpli lesz.

Airfryerrel olaj nélkül is elkészítheted

Lauren Koeppe, a Create Hospitality alapítója az Airfryerre esküszik, ha sült krumpliról van szó. Ekkor 200 fokon 12-14 percig kell sütni a krumplit, félidőnél pedig megforgatni. A végeredmény ropogós, ráadásul az olajjal vagy sütőpapírral sem kell bajlódnod. A hátránya, hogy egyszerre nem lehet nagyobb mennyiséget készíteni vele.

Só és minden, mi jó

Koeppe emellet azt is javasolja, hogy a sült krumplit azonnal sózd meg, miután kivetted a sütőből, így maximalizálhatod az ízélményt. Érdemes apró szemű sót használni még amikor meleg és olajos a krumpli, mivel így jobban rátapad a szemekre.

Getty

Ínyenc fűszerezés

A só mellett más fűszereket is használhatsz a krumplidra, például igazi gourmet színt adhatsz az ételnek,ha fokhagymaporral vagy friss rozmaringgal hinted meg, de abban sem akadályoz meg senki, hogy szűz olívaolajjal vagy szarvasgombaolajjal öntözd meg.

A kulcs az öntet

A kaliforniai Great Oak Steakhouse séfje, Jose Mendoza szerint a titok az öntetben rejlik. Ő például a francia hagymaleves szaftjával önti le a krumplit, amire aztán gruyere-t és mozzarellát csorgat. A chili és olvasztott sajt kombinációja is ütős párost alkot a sült krumplival.

A savas alapanyagok kihozzák az ízeket

Harvey szerint a savas alapanyagok felerősítik az ízeket, így a citrusok leve, ecet vagy savanyú uborka jól passzol a ropogós sült krumplihoz.

Sörös bunda a roppanósságért

Szintén Mendoza volt, aki egy elég meglepő javaslattal állt elő: készíts sörből bundát a sült krumplinak. Ehhez keverj össze egy bögre lisztet tojással és egy bögre sörrel, majd adj hozzá fűszereket tetszés szerint. Forgasd meg ebben a keverékben a krumplit, majd süsd a megszokott módon.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Szász Nóra

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek