Egészséges sült krumplik

Ha már egyszer sült krumplit óhajt a szemünk fénye, felejtsük el az olajos hasábokat, és inkább készítsük el egészséges változatát!

Fűszeres édesburgonyachips recept

Hogy hogyan? Mindjárt kiderül! Sőt még alternatívákat is kínálunk a krumplira. A lényeg az elkészítésben rejlik: a bő olajban sütés helyett, tepsiben pirul az egészséges sült krumpli.

Tudtad?

A sütési időt megrövidítendő, sós vízben előfőzhetjük kicsit a krumplicikkeket. Lecsepegtetjük, és az előző lépések szerint elkészítjük.

Amire ügyeljünk:

- A cikkekre vagy akár hasábokra vágott burgonyáról alaposan itassuk le a nedvességet konyhai papírtörlőn.

- A legegyszerűbb, ha egy nagyobb és vastagabb nejlonzacskóba tesszük a krumpligerezdeket, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, befogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Így mindenhol egyenletesen bevonja az olaj a krumplit.

- Fontos, hogy egy rétegben terítsük el a burgonyát a tepsiben, hogy szépen pirulhassanak.

- Sütés közben forgassuk át, hogy minden oldalról ropogós legyen a sült krumpli.

Ezeket olvastad már?

A krumpli alternatívái

A változatosság kedvéért érdemes kísérletezni egy kicsit, és helyettesíteni a krumplit más zöldséggel, például édesburgonyával. De csicsókából, illetve céklából is finom ropogtatnivalót készíthetünk az alábbi receptek alapján, annyi különbséggel, hogy nem bő olajban sütjük meg a végén, hanem a zacskós módszerrel vékonyan bevonjuk olajjal a vékony zöldségszeleteket, majd egy rétegben tepsire terítve ropogósra sütjük.

Zellerchips

A Stahl magazinban bukkantam erre a receptre. Először kicsit tartottam tőle, két dolog miatt is: - a zeller nem tartozik a nagy kedvenceim közé - és nem szeretem a lakást átjáró ...

Sütőben sült krumpli

Nincs hamburger sült krumpli nélkül. Csak éppen nem mindegy, hogy milyen az a krumpli. A gyorséttermekben kapható, sült burgonyának titulált, zsírban úszó példányokat ...

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...