Egészséges sült krumplik

Ha már egyszer sült krumplit óhajt a szemünk fénye, felejtsük el az olajos hasábokat, és inkább készítsük el egészséges változatát!

Fűszeres édesburgonyachips recept

Hogy hogyan? Mindjárt kiderül! Sőt még alternatívákat is kínálunk a krumplira. A lényeg az elkészítésben rejlik: a bő olajban sütés helyett, tepsiben pirul az egészséges sült krumpli.

Tudtad?

A sütési időt megrövidítendő, sós vízben előfőzhetjük kicsit a krumplicikkeket. Lecsepegtetjük, és az előző lépések szerint elkészítjük.

Amire ügyeljünk:

- A cikkekre vagy akár hasábokra vágott burgonyáról alaposan itassuk le a nedvességet konyhai papírtörlőn.

- A legegyszerűbb, ha egy nagyobb és vastagabb nejlonzacskóba tesszük a krumpligerezdeket, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, befogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Így mindenhol egyenletesen bevonja az olaj a krumplit.

- Fontos, hogy egy rétegben terítsük el a burgonyát a tepsiben, hogy szépen pirulhassanak.

- Sütés közben forgassuk át, hogy minden oldalról ropogós legyen a sült krumpli.

Ezeket olvastad már?

A krumpli alternatívái

A változatosság kedvéért érdemes kísérletezni egy kicsit, és helyettesíteni a krumplit más zöldséggel, például édesburgonyával. De csicsókából, illetve céklából is finom ropogtatnivalót készíthetünk az alábbi receptek alapján, annyi különbséggel, hogy nem bő olajban sütjük meg a végén, hanem a zacskós módszerrel vékonyan bevonjuk olajjal a vékony zöldségszeleteket, majd egy rétegben tepsire terítve ropogósra sütjük.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek