Egészséges sült krumplik

Ha már egyszer sült krumplit óhajt a szemünk fénye, felejtsük el az olajos hasábokat, és inkább készítsük el egészséges változatát!

Fűszeres édesburgonyachips recept

Hogy hogyan? Mindjárt kiderül! Sőt még alternatívákat is kínálunk a krumplira. A lényeg az elkészítésben rejlik: a bő olajban sütés helyett, tepsiben pirul az egészséges sült krumpli.

Tudtad?

A sütési időt megrövidítendő, sós vízben előfőzhetjük kicsit a krumplicikkeket. Lecsepegtetjük, és az előző lépések szerint elkészítjük.

Amire ügyeljünk:

- A cikkekre vagy akár hasábokra vágott burgonyáról alaposan itassuk le a nedvességet konyhai papírtörlőn.

- A legegyszerűbb, ha egy nagyobb és vastagabb nejlonzacskóba tesszük a krumpligerezdeket, rálöttyintünk egy kis olívaolajat, befogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Így mindenhol egyenletesen bevonja az olaj a krumplit.

- Fontos, hogy egy rétegben terítsük el a burgonyát a tepsiben, hogy szépen pirulhassanak.

- Sütés közben forgassuk át, hogy minden oldalról ropogós legyen a sült krumpli.

Ezeket olvastad már?

A krumpli alternatívái

A változatosság kedvéért érdemes kísérletezni egy kicsit, és helyettesíteni a krumplit más zöldséggel, például édesburgonyával. De csicsókából, illetve céklából is finom ropogtatnivalót készíthetünk az alábbi receptek alapján, annyi különbséggel, hogy nem bő olajban sütjük meg a végén, hanem a zacskós módszerrel vékonyan bevonjuk olajjal a vékony zöldségszeleteket, majd egy rétegben tepsire terítve ropogósra sütjük.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...