Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sült krumpli

Ropogós sült krumpli
Ropogós sült krumpli
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült krumpli a megszokottól eltérő módon sütve!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, és egyenlő, vékony szeletekre vágjuk
  2. Az olajat egy széles, alacsony falú serpenyőbe öntjük. Beletesszük a krumplikat, úgy, hogy elférjenek, majd meggyújtjuk alatta a gázt.
  3. Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a krumplikat.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 45 104
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós rósejbni

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-11-07 02:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

leelan
leelan Mon, 2017-11-06 16:08

Kedves Nóra! Ne is törődj a lentihez és a Nosalty facebook-oldalán lévőkhöz hasonló hozzászólásokkal, bár tudom, bosszantó az ilyen szintű korlátoltság, és főleg az abból eredő alaptalan negatív kritika! A dolog igenis működik (valóban nem szétfővő burgonyával, és ami nagyon fontos: nem szabad piszkálni menet közben, mert olajos püré lesz), és bármilyen hihetetlen, egyáltalán nem zsírosabb (olajosabb), mint a közismert sütési móddal készült változat. Kívül ropog, belül krémes. Én még régebben akadtam rá a módszerre Dragomán György honlapján, szerinte egyébként 20 %-kal kevesebb olajat szív magába, mint a forró olajba tett változat. Ezt írja: "Én mindig így sütöm a krumplit, eddig mindig hibátlanul bevált. A módszert nem én találtam ki, hanem a világhírű francia szakács Joël Robuchon, én az Egullet főzőfórumról tanultam, ami egy fantasztikus geek-szakácsfórum, tele igazi fanatikusokkal." A kedves hozzászólók bizonyára sokkal jobban főznek, mint a világhírű francia séf! :)

Eva5120
Eva5120 Wed, 2016-11-02 00:15

Nem értem miért emelték ki ezt a receptet, ez így ehetetlen lesz. Senki nem hallott még olyat, hogy hideg olajba teszünk valamit sütni, ez így nem jó. Ha valaki kipróbálta és mégis ehető lett, kérem írja meg!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-11-02 00:23

Szia!
Én kipróbáltam, nem is egyszer. Nemcsak, hogy ehető, de ropogós és finom. Én sem hittem el, kipróbáltam, és voilá, működik. Ha nem így lenne, nem tettem volna fel a receptet.
Szép estét,
Nóra

Magenta99
Magenta99 Tue, 2016-11-01 17:35

Nem igazán értem, ez a sütési mód mitől különleges? Hideg olajba teszed a krumplikat? Kipróbáltam, egyetértek egy előttem szólóval - inkább szétfőtt, mint sült és a végeredmény tocsogott a magába szívott olajtól.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-11-02 00:22

Szia!
Valószínűleg nem sütésre alkalmas krumplival készítetted. A krumpli sem csak krumpli, különböző fajtái vannak, van, amelyik pürének, van, amelyik salátának, van, amelyik nudlinak, és van, amelyik sült krumplinak alkalmas. Ezt az utóbbiból kell készíteni, és akkor nem fő meg, nem lesz olajtól tocsogós...
Szép estét,

Nóra

tatilu
tatilu Sun, 2016-10-30 21:03

Ebből szerintem olajban főtt krumpli lesz.Én uborka gyaluval felszeletelem a megmosott krumplit.Forró zsírba vagy olajba egyenként rakom bele a szeleteket,közben néha megkeverem hogy ne ragadjanak össze,hamar elkészül finom,ropogós.

trewq
trewq Sun, 2016-10-30 13:58

A képen látható formákat : HASÁB-nak , nem SZELET-nek "híjják"...

trewq
trewq Sun, 2016-10-30 13:56

Ez olyan recept : mint ha Gy .F. (Volt miniszterelnök) írta volna ...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-10-29 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hasibecker
Hasibecker Fri, 2016-10-28 18:52

Én is sült krumpli imádó vagyok és ezt a sütési módszert biztos ki fogom próbálni. Egy problémám van csak, az én gázom 15-20 perc alatt még fel sem melegíti az olajat, nem hogy meg is süsse.

2962
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 7.5 dl