r
Nosalty Logó

Ropogós sült krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Ropogós sült krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 2962 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 5925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 520 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 2962 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    637.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    232 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    262 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 5925 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 520 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, és egyenlő, vékony szeletekre vágjuk
  2. Az olajat egy széles, alacsony falú serpenyőbe öntjük. Beletesszük a krumplikat, úgy, hogy elférjenek, majd meggyújtjuk alatta a gázt.
  3. Kb. 15-20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük a krumplikat.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 49270
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 27.

Receptkategóriák

Sült krumpli a megszokottól eltérő módon sütve!

Hozzászólások

Hasibecker

Én is sült krumpli imádó vagyok és ezt a sütési módszert biztos ki fogom próbálni. Egy problémám van csak, az én gázom 15-20 perc alatt még fel sem melegíti az olajat, nem hogy meg is süsse.

Törölt felhasználó

ez valami vicc?

trewq

Ez olyan recept : mint ha Gy .F. (Volt miniszterelnök) írta volna ...

trewq

A képen látható formákat : HASÁB-nak , nem SZELET-nek "híjják"...

tatilu

Ebb?l szerintem olajban f?tt krumpli lesz.Én uborka gyaluval felszeletelem a megmosott krumplit.Forró zsírba vagy olajba egyenként rakom bele a szeleteket,közben néha megkeverem hogy ne ragadjanak össze,hamar elkészül finom,ropogós.

Magenta99

Nem igazán értem, ez a sütési mód mit?l különleges? Hideg olajba teszed a krumplikat? Kipróbáltam, egyetértek egy el?ttem szólóval - inkább szétf?tt, mint sült és a végeredmény tocsogott a magába szívott olajtól.

Dacota

Szia! Valószín?leg nem sütésre alkalmas krumplival készítetted. A krumpli sem csak krumpli, különböz? fajtái vannak, van, amelyik pürének, van, amelyik salátának, van, amelyik nudlinak, és van, amelyik sült krumplinak alkalmas. Ezt az utóbbiból kell készíteni, és akkor nem f? meg, nem lesz olajtól tocsogós... Szép estét, Nóra

Eva5120

Nem értem miért emelték ki ezt a receptet, ez így ehetetlen lesz. Senki nem hallott még olyat, hogy hideg olajba teszünk valamit sütni, ez így nem jó. Ha valaki kipróbálta és mégis ehet? lett, kérem írja meg!

Dacota

Szia! Én kipróbáltam, nem is egyszer. Nemcsak, hogy ehet?, de ropogós és finom. Én sem hittem el, kipróbáltam, és voilá, m?ködik. Ha nem így lenne, nem tettem volna fel a receptet. Szép estét, Nóra

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Ne is tör?dj a lentihez és a Nosalty facebook-oldalán lév?khöz hasonló hozzászólásokkal, bár tudom, bosszantó az ilyen szint? korlátoltság, és f?leg az abból ered? alaptalan negatív kritika! A dolog igenis m?ködik (valóban nem szétf?v? burgonyával, és ami nagyon fontos: nem szabad piszkálni menet közben, mert olajos püré lesz), és bármilyen hihetetlen, egyáltalán nem zsírosabb (olajosabb), mint a közismert sütési móddal készült változat. Kívül ropog, belül krémes. Én még régebben akadtam rá a módszerre Dragomán György honlapján, szerinte egyébként 20 %-kal kevesebb olajat szív magába, mint a forró olajba tett változat. Ezt írja: "Én mindig így sütöm a krumplit, eddig mindig hibátlanul bevált. A módszert nem én találtam ki, hanem a világhír? francia szakács Joël Robuchon, én az Egullet f?z?fórumról tanultam, ami egy fantasztikus geek-szakácsfórum, tele igazi fanatikusokkal." A kedves hozzászólók bizonyára sokkal jobban f?znek, mint a világhír? francia séf! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek