5+1 gyümölcsös hús hétvégére

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, miért nem jön be például egy erdei gyümölcsös húsétel. 

Aszalt szilvás kacsamell

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, hogy egyébként imádom az újdonságokat, a szokatlan ízeket, és ha lehet, mindent kipróbálok, nem ítélkezem azonnal, de a gyümölcsös húsok valahogy eddig nem jöttek be. Aztán lett egy sejtésem, hogy csak nem jó helyen kóstoltam ilyen ételt, ráadásul a rossz tapasztalat révén elég régen is. Az alábbiakban részletezett ételek gondolata viszont csábító, s mivel tudom, hogy rengetegen szeretik ezeket a kombinációkat, így megadom magam, és az e heti Egyből 5 témája a mindenféle gyümölcsös húsok!

Karaj gyömbéres körtével

A sertéshús méltatlanul elhanyagolt az elmúlt években és bár vannak kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy újra visszanyerje méltó helyét a gasztronómiában, még mindig sokan ódzkodnak tőle. Tény, hogy ügyesen kell keresgélni, ha minőségi húst akarunk vásárolni, de a sertéshúst nem érdemes mellőzni, főleg egy ilyen körtés csodát!

Szőlős-szilvás csirke

Az ősz gyümölcsei, ráadásul kettő egyszerre! Szilvát és szőlőt párosítunk szárnyashússal, rozmaring és kakukkfű illusztris társaságában – nekem ez a kedvencem, annyira passzol minden mindennel.

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

Hasonlóan az előzőhöz, a szilva itt is megjelenik és egy bátor húzással a fahéj is központi szereplővé válik a receptben – hetek óta többször is hangoztattam már, hogy ne féljetek újszerű megközelítéssel is tekinteni a fahéjra.

Erdei gyümölcsös pulykaszelet

Erdei gyümölcsökkel vadhúsokat párosítanak legtöbbször, a száraz húsokhoz szuper a kissé édes, savanykás szósz, de a pulykához is jöhet, ahogyan ez a recept is bebizonyítja.

Gyümölcsös húsok receptjei

Mediterrán csirke

Befigyel a narancs, a kakukkfű, a fokhagyma a méz mellett – bár egy cseppet karácsonyinak hathat, de a csirkéhez nagyon jól passzol a citrusíz, így a narancs is. Aki kezdő a gyümölcsös húsételekben, mindenképpen ezzel érdemes indítania a pályafutását.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...