5+1 gyümölcsös hús hétvégére

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, miért nem jön be például egy erdei gyümölcsös húsétel. 

Aszalt szilvás kacsamell

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, hogy egyébként imádom az újdonságokat, a szokatlan ízeket, és ha lehet, mindent kipróbálok, nem ítélkezem azonnal, de a gyümölcsös húsok valahogy eddig nem jöttek be. Aztán lett egy sejtésem, hogy csak nem jó helyen kóstoltam ilyen ételt, ráadásul a rossz tapasztalat révén elég régen is. Az alábbiakban részletezett ételek gondolata viszont csábító, s mivel tudom, hogy rengetegen szeretik ezeket a kombinációkat, így megadom magam, és az e heti Egyből 5 témája a mindenféle gyümölcsös húsok!

Karaj gyömbéres körtével

A sertéshús méltatlanul elhanyagolt az elmúlt években és bár vannak kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy újra visszanyerje méltó helyét a gasztronómiában, még mindig sokan ódzkodnak tőle. Tény, hogy ügyesen kell keresgélni, ha minőségi húst akarunk vásárolni, de a sertéshúst nem érdemes mellőzni, főleg egy ilyen körtés csodát!

Szőlős-szilvás csirke

Az ősz gyümölcsei, ráadásul kettő egyszerre! Szilvát és szőlőt párosítunk szárnyashússal, rozmaring és kakukkfű illusztris társaságában – nekem ez a kedvencem, annyira passzol minden mindennel.

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

Hasonlóan az előzőhöz, a szilva itt is megjelenik és egy bátor húzással a fahéj is központi szereplővé válik a receptben – hetek óta többször is hangoztattam már, hogy ne féljetek újszerű megközelítéssel is tekinteni a fahéjra.

Erdei gyümölcsös pulykaszelet

Erdei gyümölcsökkel vadhúsokat párosítanak legtöbbször, a száraz húsokhoz szuper a kissé édes, savanykás szósz, de a pulykához is jöhet, ahogyan ez a recept is bebizonyítja.

Gyümölcsös húsok receptjei

Mediterrán csirke

Befigyel a narancs, a kakukkfű, a fokhagyma a méz mellett – bár egy cseppet karácsonyinak hathat, de a csirkéhez nagyon jól passzol a citrusíz, így a narancs is. Aki kezdő a gyümölcsös húsételekben, mindenképpen ezzel érdemes indítania a pályafutását.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Címlapról ajánljuk

További cikkek