5+1 gyümölcsös hús hétvégére

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, miért nem jön be például egy erdei gyümölcsös húsétel. 

Aszalt szilvás kacsamell

Egyre jobb kapcsolatot ápolok a gyümölcsös húsok kategóriájával. Nem értettem sosem, hogy egyébként imádom az újdonságokat, a szokatlan ízeket, és ha lehet, mindent kipróbálok, nem ítélkezem azonnal, de a gyümölcsös húsok valahogy eddig nem jöttek be. Aztán lett egy sejtésem, hogy csak nem jó helyen kóstoltam ilyen ételt, ráadásul a rossz tapasztalat révén elég régen is. Az alábbiakban részletezett ételek gondolata viszont csábító, s mivel tudom, hogy rengetegen szeretik ezeket a kombinációkat, így megadom magam, és az e heti Egyből 5 témája a mindenféle gyümölcsös húsok!

Karaj gyömbéres körtével

A sertéshús méltatlanul elhanyagolt az elmúlt években és bár vannak kezdeményezések arra vonatkozóan, hogy újra visszanyerje méltó helyét a gasztronómiában, még mindig sokan ódzkodnak tőle. Tény, hogy ügyesen kell keresgélni, ha minőségi húst akarunk vásárolni, de a sertéshúst nem érdemes mellőzni, főleg egy ilyen körtés csodát!

Szőlős-szilvás csirke

Az ősz gyümölcsei, ráadásul kettő egyszerre! Szilvát és szőlőt párosítunk szárnyashússal, rozmaring és kakukkfű illusztris társaságában – nekem ez a kedvencem, annyira passzol minden mindennel.

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

Hasonlóan az előzőhöz, a szilva itt is megjelenik és egy bátor húzással a fahéj is központi szereplővé válik a receptben – hetek óta többször is hangoztattam már, hogy ne féljetek újszerű megközelítéssel is tekinteni a fahéjra.

Erdei gyümölcsös pulykaszelet

Erdei gyümölcsökkel vadhúsokat párosítanak legtöbbször, a száraz húsokhoz szuper a kissé édes, savanykás szósz, de a pulykához is jöhet, ahogyan ez a recept is bebizonyítja.

Gyümölcsös húsok receptjei

Mediterrán csirke

Befigyel a narancs, a kakukkfű, a fokhagyma a méz mellett – bár egy cseppet karácsonyinak hathat, de a csirkéhez nagyon jól passzol a citrusíz, így a narancs is. Aki kezdő a gyümölcsös húsételekben, mindenképpen ezzel érdemes indítania a pályafutását.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.