15 fantasztikus gránátalmarecept

Elképesztő forma, szín, karakteres íz, vitaminok és antioxidánsok - ez mind a gránátalma. Próbáld ki, ha eddig még nem kóstoltad!

Általában le vagyok nyűgözve a természet gyümölcs formájában nyújtott ajándékaiért, de a félbevágott gránátalma felett órákig tudok mélázni, hogy vajon hogy sikerül ezt a csodálatos színű, fura szerkezetű, vitaminokban, antioxidánsokban (flavonoidokban) gazdag termést létrehoznia.

A vastag, keményebb héj alatt találhatóak a gyümölcshússal körülvett magok. Mivel a magok kicsik és nem túl kemények, el lehet őket bátran fogyasztani. Én annak idején a kisebbik fiamnak préseltem ki a gyümölcs nedvét, egészen elképesztően intenzív ízű ital lett belőle, mondjuk nem kevés munka árán.

Olvastad már?

Gránátalma magok kinyerése

Felhasználhatjuk húsételek mellé mártásként, ízesíthetjük, díszíthetjük velük salátáinkat, krémeinket, süteményeinket. Ehetjük nyersen is kanállal, arra azért ügyeljünk, hogy ezt ne a legdrágább alkalmi kosztümünkben tegyük.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 15 db ihletadó gránátalmareceptet, próbáljátok ki őket!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...